Ekşili piliç
Isıtılmış zeytinyağında etlerin her iki yüzünü hızlı ateşte 4'er dakika pişirin ve sıcak tutun. Kuru üzüm, kekik, adaçayı, maydanoz, ekmek parçaları, ezilmiş badem, erik, haşhaş tohumu, karanfil, safran, tuz ve karabiberi karıştırın, hafif ateşte tavuk suyu ile 30 dakika pişirin. Etleri hazırladığınız karışıma ilave edip, hızlı ateşte 10 dakika daha üzeri kapalı olarak pişirin. Kıyılmış bademleri serperek servis yapın.
MALZEMELER - 6 adet piliç light göğüs - 5 çorba kaşığı zeytinyağı - 12 çorba kaşığı kuru üzüm (sultani) - 1 çorba kaşığı taze kekik (kıyılmış veya kuru kekik) - 3 adet adaçayı yaprağı - 5 çorba kaşığı taze maydanoz (ince kıyılmış) - 8 çorba kaşığı taze ekmek (ufak parçalanmış) - 6 çorba kaşığı badem (ezilmiş) - 12 adet sarı kuru erik (çekirdekleri çıkartılmış) - 5-6 adet bütün karanfil - 1 tatlı kaşığı safran (ufalanmış) - 3 su bardağı tavuk suyu - 4 çorba kaşığı badem (kavrulmuş ve kıyılmış) - Tuz, karabiber
|