|
|
Pırasalı krep
Yumurta, un ve sütü çırpıp, krep hamuru hazırlayın. Teflon tavayı yağlayın. Krep hamurundan 1 kahve fincanı döküp, yaklaşık 1 dakika pişirin. Ters çevirip, diğer tarafını da pişirin. Hamur bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın. Isıtılmış yağda soğanları sararıncaya kadar soteleyin, pırasayı ilave edip, pırasalar yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 10 dakika pişirin. Soğanlı pırasaya mısır, kekik, kişniş ve kaşar peynirinin yarısını katıp harmanlayın. Hazırladığınız malzemeyi kreplere paylaştırın, katlayıp, fırın kabına dizin. Üzerlerine kalan peyniri serpip,180 derece fırında peynirler eriyinceye kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Kremayı tavada eritin. Kreplerin üzerine gezdirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER - 2 adet yumurta (çırpılmış) - 2 çorba kaşığı un - 2 su bardağı süt - 3 çorba kaşığı sıvıyağ - Tuz o 250 gram pırasa (ince kıyılmış) - 3 çorba kaşığı zeytinyağı - Yarım adet kırmızı soğan (ince kıyılmış) - Yarım su bardağı mısır (konserve) - 1 tatlı kaşığı kekik - 1 çay kaşığı kişniş - 1 su bardağı kaşar peyniri (rendelenmiş) - 2 çorba kaşığı krema - Tuz, karabiber
|