|
|
Keçi peynirli soğan salatası
Soğanları dörde bölün. Zeytinyağını ısıtıp, soğan, kekik ve sarmısağı ilave edin. Üzerini kapatıp, soğanlar yumuşayana kadar, sık sık karıştırarak 12-15 dakika pişirin. Şeker serpip tekrar kapağını kapatın ve soğanlar karamelize olmaya başlayana kadar kısık ateşte karıştırarak 10 dakika daha pişirin. (Sık sık kontrol edin, soğanların yanmasını önlemek için gerekirse çok az su ilave edin.) Balsamik sirke ve tuzu katıp, sirke kabarmaya başlayana ve soğanlar iyice yumuşayıncaya kadar 15 dakika daha kapalı olarak pişirin. Kapağı açın, 3 çorba kaşığı su ekleyip karıştırın. Soğanlar çok yumuşak olmalı. İri doğranmış marul yapraklarını salata tabaklarına paylaştırıp, üzerlerine soğanları yerleştirin. Keçi peynirini ufalayarak soğanların üzerine serpin, soğanların üzerine pişirdiğiniz sostan gezdirin.
MALZEMELER -6 adet soğan -4 çorba kaşığı zeytinyağı -3 dal kekik -4 diş sarmısak -2 tatlı kaşığı esmer şeker -4,5 çorba kaşığı balsamik sirke -10 adet marul yaprağı (yarısı iri doğranmış) -150 gram keçi peyniri
|