Elmalı hindi bonfile
Isınmış zeytinyağında etlerin her iki yüzünü hızlı ateşte 3'er dakika soteleyip, fırın kabına alın. Aynı tavada pırasa, soğan ve elmaları 2-3 dakika soteleyin. Adaçayı, elma suyu, sirke, şeker ve tuz ilave edip, 2-3 dakika daha kısık ateşte pişirin. Hazırladığınız karışımı etlerin üzerine döküp, folyo ile kapatın ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER - 1 tabak hindi bonfile - 1 çorba kaşığı zeytinyağı - 2 adet pırasa (ince jülyen kesilmiş) - 1 adet soğan (ince kıyılmış) - 2 adet elma çekirdekleri çıkartılmış, dilimlenmiş) - 2 tatlı kaşığı adaçayı - 1,5 su bardağı elma suyu - 2 tatlı kaşığı elma sirkesi - 1 çorba kaşığı esmer şeker - Adaçayı yaprakları süslemek için)
|