Makarnalı domates çorbası
Güveç kabında yağın yarısını ısıtın, soğanları yumuşayıp sararıncaya kadar soteleyin. Domates, sarmısak, nane, şeker, tuz ve karabiberi ilave edip kaynama noktasına getirin. Güveci önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırına koyup, kapağını kapamadan 20 dakika pişirin. Karışım soğuduktan sonra kalan yağı katıp robottan geçirerek püre haline getirin. Püre yaptığınız karışımı tencereye alın, sebze suyunu ekleyerek kaynatıp makarnayı ilave edin ve 10 dakika pişirin. Çorbayı kâselere paylaştırdıktan sonra, lor ve nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 çorba kaşığı zeytinyağı 1 adet ince kıyılmış soğan 1 kilo domates 12 diş sarmısak 7 sap taze nane 1 tatlı kaşığı tozşeker Tuz, karabiber 5 su bardağı sebze suyu 50 gram makarna 50 gram kırıklanmış lor peyniri
|