kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
    Cumartesi
    Aktüel Pazar
    Yaşama Dair
    Sinema
    Hobi
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Resmen ağzımız sulandı
Üçü Bir Arada!
Resmen ağzımız sulandı
Herkes Popstar'a koşuyor peki abi, "müzik nerede?"
Kiralık katil de kaset istiyor!
Bir milyon izleyici getiririm bu filme, sen Haluk Abi?
Bu rol bana çok iyi geldi

Resmen ağzımız sulandı

'Neredesin Firuze' filminde buluşan ve müthiş bir oyunculuk sergileyen Haluk Bilginer ile Demet Akbağ "Senaryoyu duyar duymaz ağzımız sulandı" diyor. Özcan Deniz onlara bakıp hayret ediyor: Anlamıyorum ya! Onları gören ilk filmleri zanneder.

Çok ama çok saf bir gençti o kurtlar sofrasına düşmeden önce... Ses, tip, yetenek, star elektriği ne ararsanız mevcut bu adamda. Amma velakin şans yok şans. O da olacak elbette. Hele şu albümü bir basılsın, tekmil şarkıcılar silinecek piyasadan!

Ferhat (Özcan Deniz):
Umut Müzik'in sahibidir kendisi. Büyük düşleri vardır. Birini keşfedecek, parayı on ikiden vuracaktır bir gün. Şansa da inanır ama şanstan ziyade kendine inanır. Çapkındır, gece hayatı vardır. Duaları kabul olup da parayı bulursa, melek gibi adam olacaktır.

Hayri (Haluk Bilginer):
Melek gibi kadın... O yüzden nesi var nesi yok Umut Müzik'e bağışlıyor. Dünyada böyle iyi insanlar da kalmış demek! Ama Ferhat'ın hatırı konuşuyor sanki bu yardımlarda... Neyse... Kısacası Firuze, Umut Müzik'e umut bağışlayan peri gibi biridir.

Firuze (Demet Akbağ):
Özcan Deniz, başından geçen bir hikâyeyi film yapmak istedi; ortaya çıkan film, yönetmeni Ezel Akay'ın da söylediği gibi 'bir oyunculuk sirkine' dönüştü. Öyle bir sirk oldu ki, oyunculuğunu sınırlar ötesine taşıyan Haluk Bilginer ve bir ikincisinin daha Türkiye'de olmadığına inandığım Demet Akbağ gibi iki 'dev'i de çekti içine... Ben daha hiçbir sinemada görmedim bu kadar çok uğultu yaratan fragman! Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Cem Özer; parlak sarı takımları içinde Hint filmlerinden fırlamış gibi... Demet Akbağ'a 'Ya Evde Yoksan..." diye şarkı söylüyorlar, Demet Akbağ da onlara "Olur mu çocuklar ben hep evdeyim!" diyerek cilve yapıyor. Özcan Deniz Seymen Ağa'lıktan çıkmış, Haluk Bilginer döktürüyor. Sinema salonunda bir kahkaha başlıyor, istisnasız herkes birbirine dönüp "Mutlaka izleyelim şunu ya.." demeye başlıyor. Türkiye'de teaser'ı ya da fragmanıyla bu kadar merak uyandıran başka bir Türk filmi bilmiyorum ben. Her karakter ayrı bir fenomen. Merakın nedeni biraz da, Haluk Bilginer ve Demet Akbağ gibi iki devin bu tuhaf-komik öykünün içinde ne aradıkları aslında; 'oyuncu Özcan Deniz' onlar için ne ifade ediyor? Onları hangi şey bir araya getirdi, bu 'masal' onları neden çekti? Üçü bir araya gelip de konuşmaya başladıkları an oyuncusuyla, senaryosuyla, yönetmeniyle projeye ne kadar inandıklarını soru sormadan anlayabiliyorsunuz. "Filmin falan sahnesi çok iyiydi", "evet evet süperdi" "Ya ben sana şu sahnede hayran kaldım" konuşmalarının arasına girip soru sormak yordu beni! Ee böyle üç komik yan yana gelince (Artık Özcan Deniz de bu klasmanda) kahkahaların önü de alınamıyor. Çok zor oldu, çook...

* Merak ediyorum bir araya nasıl geldiğinizi...
BİLGİNER: Hepimizi Ezel buldu.. AKBAĞ: Bizi buluşturdu daha doğrusu. Aslında en iyisini Özcan söyleyebilir çünkü başından beri koltuğunun altında bu hikâye vardı.

* İlk günden beri bu kadroyu hayal ettiğinizi söylüyorsunuz. Niye ille de bu isimlerin olması gerekiyordu?
DENİZ: Evet, baştan beri 'Haluk Bilginer ve Demet Akbağ'sız bu film olmaz' dedim. Başka birini hiçbirimiz düşünemedik ki. O zamanlar ama, hikayenin senaryosu ortaya çıkmadığı için 'acaba kabul ederler mi' endişesi taşıdım hep. Çünkü onlar profesyonel. O yüzden bu isimler 4 sene düşünüldü ama teklif edilemedi. Senaryo bitti, yönetmenimiz Ezel Akay 'çok güzel' dedi ve teklif gitti. AKBAĞ: Senaryoyu Levent Kazak yazdı biliyorsunuz. Bir röportajında şöyle demiş: "Ben bir Firuze yazdım ama Demet'in oyununu gördüğümde 'ben bu kadar muhteşem bir şey mi yazdım' dedim kendime." DENİZ: Filme giriş sahnen hele.. Direkt "Bu Demet düşünülerek yazılmış" diyorsun.

* Nedir role bu kadar oturan şey?
AKBAĞ: Ezel, "Hüzünlü ve komik yanını bize çok dozunda ve doğru verebilecek bir oyuncu gerekiyordu" dedi. Özcan da beni Yılmaz'ın bir şiirine çektiğimiz klipte izlediğini, o an beni bu rol için düşündüğünü söyledi.

* Peki Haluk Bilginer, neden ilk düşündüğünüz isim oldu?
AKBAĞ: Kısaca biz iyi oyuncularız diyebilir miyiz! (Kahkahalar) DENİZ: Tek tip oyuncuların kaldıramayacağı bir filmdi bu. Bu filmin çok renkli karakterlere bürünebilecek özelliğe sahip oyunculara ihtiyacı vardı. Ve Türkiye'de bu parmakla sayılabilecek kadar az. Haluk Abi onlardan biri.

* Peki Haluk Bilginer ve Demet Akbağ için Özcan Deniz ismi ne ifade ediyordu? Tamam, Asmalı Konak'ta iyi oyunculuk sergiledi ama birkaç sinema filminde oynaması yeterli bir deneyim miydi? Sizi çeken neydi?
BİLGİNER: Senaryoyu ilk okuduğumda çok sevdim zaten. Özcan'ın hangi karakteri oynayacağını biliyordum. Onun için biçilmiş kaftandı çünkü. Demet zaten Türkiye'de ender bulunan 'hayvan'lardan. Hayvan kelimesini iltifat için kullanıyorum; oyuncu denen hayvanlardan, yaratıklardan. Türkiye'de ne yazık ki çok az. Kadro da, senaryo da çok güzel; sadece ağzım sulandı. Kabul etmekten başka çare yoktu. Ve Ezel... Senaryoyu beğenebilirsiniz ama başka biri bu güzel senaryodan kötü bir film de çıkarabilirdi.

* Filmin teaser ve fragmanları müthiş! Çok merak uyandırdı.
BİLGİNER: Özellikle o teaser'larda sarılar içinde bir Bollywood filminde gibiyiz. (Kahkahalar) Hepimiz garip hareketler yapıp Demet'e şarkı söylüyoruz. Adı üstünde bir teaser'dı. Merak ettirsin insanları diye sadece.

* Müthiş bir üçlü doğdu. Bundan sonra devam eder mi bu birliktelik?
BİLGİNER: Valla Ezel'in bazı hain planları var!.. AKBAĞ: Haluk Bey bilir mi, bilmez mi bilmiyorum ama bana gelen pek çok senaryoda "Rol arkadaşınız Haluk Bilginer" dendiği olmuştur ve ben her seferinde iştahlanmışımdır ama bir türlü olamamıştır. Bana senaryoyu önce Ezel anlattı. Sevmemdeki çok önemli neden de o. Çünkü oynayarak, yaşayarak anlattı. DENİZ: Bütün karakterleri oynuyor ya.. AKBAĞ: Evet... Eksiksiz oynayarak anlattı. O gün karar verdim. Kendimi Firuze rolünde görmeyi çok istedim. Haluk'un dediği gibi benim de ağzım çok sulandı. Bakalım bundan sonra ne olacak.. BİLGİNER: Bence çok da güzel olacak. Mesela ben bir Özcan'la Demet sahnesi izledim. Muhteşemdi..

Seyirciyle izlemek istiyorum
* Filmin bitmiş halini izlediniz mi?
AKBAHayKorkuyla karşbir heyecan var. Tuhaf bir şey. Ben seyirciyle beraber ilk defa izlemek istiyorum. Herkesle aynanda aynşeyi paylaşaybilmeyeyim bir sonraki sahnede ne olacaDENBen şunu anlayamya! Onlarca film çekmiş, onlarca projede yer almş insanlar bunlar. Gören ilk filmleri zanneder ya... BYgeçtikçe heyecan azalacaartAKBAÇünkü sorumluluk büyüyor. 'Başarher zaman en korkunç şeydir' derler..

* Özcan Deniz "Bende bile bu kadar heyecan yok" diyor mu peki? DENİZ: Ya ben onları gördükçe daha fazla heyecanlanıyorum!

* Bu film komedinin de ötesinde, farklı bir tarz aslında. Özcan Deniz Seymen Ağa'lıktan çıkmış; Haluk Bilginer döktürüyor, Demet Akbağ ayrı... Nedir bu filmin durumu? BİLGİNER: Masalsı bir anlatımla gerçek hayat anlatılıyor. Çok zavallı insanlar bunlar. Yırtmaya çalışan insanlar bir süreç içinde yırtınıyorlar ve yırtılıyorlar! AKBAĞ: Evet yırtmak fiilini baz alırsak... BİLGİNER: Öyle ama halleri... Aynen bu! Ve çok komik. AKBAĞ: Bu tür bir komedi hatırlamıyorum. DENİZ: Filmde dramatik öğeler de çok.

ŞİRİN SEVER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 İnternet sitesi ödül kazandı
 HAREM'in tek erkeği
 Tarot Dosyası
 Postişleri Rus mahkumlardan
 Midyat'ta Süryani villaları
 Tarihi evlerin Don Kişot'u
 Haftalık Keyif Rehberi
 Onu unutabildiniz mi?
 Sevgi Sözcükleri
 Dolu dolu pazar keyfi
 Vitrin Meleği
 Dünyanın en güzel canisi
GÜLSE BİRSEL
Reyting olayının gerçek yüzü!
Biz bu kadarını...
AYŞE TÜTER
Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin.
Altın Ayı Fatih Akın'ın
Almanya doğumlu Türk yönetmen Fatih Akın'ın filmi 'Duvara Karşı' tam...
Kaçak mazot için istasyon kurdular
Gemilerden ucuza aldıkları mazotu, istasyonlara kayıt dışı satan 9...
Gençliğin sırrı kulakta
Cildi yenileyen mucize yöntemin kaynağı vücutta bulundu. Isolagen...
Verdi, imdada yetişti!
Verdi, imdada yetişti!
Verdi'nin "romantik üçlemesi"nin en son halkası "Il Trovatore"nin...
Moda Polisi
Moda Polisi
Bu kez süper!
Köşemi takip edenler bilir, Reyhan Çiftçi'yi genelde...
Gerçekten 'çok seksi'
Gerçekten 'çok seksi'
GISELE Bundchen uzun dönem mankenliğini yaptığı iç çamaşırı...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Sizinkiler | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin Sağlık | Cumartesi | Aktüel Pazar | Yaşama Dair | Sinema | Hobi
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.