Piliç strogonof
Etleri boyuna ince ince dilimleyin. Geniş bir kapta tereyağının üçte iki kısmını eritin. Etleri katıp, orta hararette, karıştırarak yaklaşık 2-3 dakika etlerin rengi değişene kadar pişirin. Etleri ayrı bir kaba aldıktan sonra kalan tereyağını da eriterek mantarları 2-3 dakika pişirin. Şarap, krema, domates salçası ve muskatı ilave edip, hızlı ateşte karıştırarak yaklaşık 5 dakika sos hafif kalınlaşana kadar pişirin. Sosa piliç etlerini ilave edin, orta hararette yaklaşık 3-4 dakika karıştırarak pişirin. En son taze soğanları karıştırın ve ısıtmadan servis yapın. salçası
MALZEMELER -1 tabak piliç light göğüs -90 gram tereyağı -250 gram mantar (ortadan ikiye kesilmiş) -1/3 su bardağı sek beyaz şarap -250 ml krema (çırpılmış) -1 çorba kaşığı domates salçası -1 çay kaşığı muskat -1 adet soğan (ince kıyılmış)
|