|
![](/i/1_pix_gri.gif) |
|
![](/i/1_pix_trans.gif) |
![](/i/1_pix_trans.gif) ![](/i/bugunku_diger_yazi.gif) |
|
Tatlısız bayram düşünülemez
Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu günlerde, hanımlar en çok gelen misafirlerine hangi tatlıyı ikram edeceklerini düşünüyor. Hacı Bozan Oğulları birçok tatlı çeşidiyle bu bayram hanımlara yardımcı oluyor.
Fıstıklı baklavadan bin bir çeşit pastaya, sütlü nuriyeden cevizli baklavaya, patlıcanlı kebaptan haşhaşlı kebaba kadar Doğu'nun en önemli lezzetleri kebap ve baklava, tam 56 yıldır Hacı Bozan Oğulları kalitesiyle damaklarımıza ulaşıyor. Kullandıkları malzeme ile seçtikleri mutfak elemanına bile ilk günkü özeni gösteren Hacı Bozan Oğulları, İstanbul'da 12 noktadan satış yapıyor ve Kurban Bayramı'nda da İstanbullu'yu mağazalarına bekliyor.
12 Noktada Hizmet Veriyor Hacı Bozan Oğulları, firmanın şimdiki sahipleri Ali-Murat Bozanoğlu'nun dedesi Hacı Bozan Bozanoğlu tarafından ilk defa 1948'de Urfa'da pide fırınıyla faaliyete başladı. 1958'de Gedikpaşa'da açtıkları pide salonuyla İstanbul'a adım atan Hacı Bozan Oğulları, İstanbullu'yu lahmacun ile tanıştırdı. Daha sonra lahmacunun yanına kebabı da ekledi ve 1975'de tatlı işine girdi. 1980'den bu yana Ali-Murat Bozanoğlu'nun yönetiminde, tam 12 noktada hizmet veren Bozan Oğulları'nın klasik tatlıları arasında; baklava, kadayıf ve şöbiyet yer alıyor. "Sütlü Nuriye'yi biz icat ettik" diyen Murat Bozanoğlu, çikolatalı baklavayı da ilk deneyenlerin yine kendileri olduğunu belirtti. Ayrıca, şeker hastası ve diyet yapanlara yönelik 'Dialight' adındaki baklavalarıyla da bir ilke imza atan Hacı Bozan Oğulları'nda, istenilen çeşit ve şekilde de pasta yapılıyor.
Lezzetin Sırrı Urfa Yağı Hacı Bozan Oğulları baklavalarının sırrı ise kullanılan malzemede. Çünkü malzemelerin yüzde 90'ı Anadolu'dan geliyor. "Baklavanın beyni, içindeki yağdır, kokusunu yağdan alır" diyor Murat Bozanoğlu. Baklavada Urfa yağı kullanılıyor. Fıstıklar ise Urfa ve Antep'te sekizinci ayda daha renkleri yemyeşilken ağaçlardan toplanıyor. Tatlıların unu ise Urfa'nın Harran Ovası'nda yetişen sert buğdaydan elde ediliyor. Yine aynı yörenin nişastasını kullanan Hacı Bozan Oğulları cevizlerini Tokat ve Şebinkarahisar'dan getirtiyor. Tatlılarda ise Konya Şeker Fabrikası'nın şekeri kullanılıyor. Mutfakta ise sadece kendi yetiştirdikleri Urfa ve Antep yöresinin aşçıları kolları sıvıyor. Kardeşlerin hedefleri arasında İsrail, Yunanistan, Suudi Arabistan'a birebir ihracat yapmak var.
ZEYNEP GÜLER
|
|
|
|
|
![](/i/1_pix_trans.gif) |
|
![](/i/1_pix_gri.gif) |
|