kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
Tatlısız bayram düşünülemez
Bayramın vazgeçilmezleri
Ziyaretin tadı kahveyle çıkar
En iyi bayram kahvesi tarifi
Tatlısız bayram düşünülemez
Etler elle çekiliyor
En çok tercih edilen fıstıklı baklava

Tatlısız bayram düşünülemez

Kurban Bayramı'nın yaklaştığı bu günlerde, hanımlar en çok gelen misafirlerine hangi tatlıyı ikram edeceklerini düşünüyor. Hacı Bozan Oğulları birçok tatlı çeşidiyle bu bayram hanımlara yardımcı oluyor.


Fıstıklı baklavadan bin bir çeşit pastaya, sütlü nuriyeden cevizli baklavaya, patlıcanlı kebaptan haşhaşlı kebaba kadar Doğu'nun en önemli lezzetleri kebap ve baklava, tam 56 yıldır Hacı Bozan Oğulları kalitesiyle damaklarımıza ulaşıyor. Kullandıkları malzeme ile seçtikleri mutfak elemanına bile ilk günkü özeni gösteren Hacı Bozan Oğulları, İstanbul'da 12 noktadan satış yapıyor ve Kurban Bayramı'nda da İstanbullu'yu mağazalarına bekliyor.

12 Noktada Hizmet Veriyor

Hacı Bozan Oğulları, firmanın şimdiki sahipleri Ali-Murat Bozanoğlu'nun dedesi Hacı Bozan Bozanoğlu tarafından ilk defa 1948'de Urfa'da pide fırınıyla faaliyete başladı. 1958'de Gedikpaşa'da açtıkları pide salonuyla İstanbul'a adım atan Hacı Bozan Oğulları, İstanbullu'yu lahmacun ile tanıştırdı. Daha sonra lahmacunun yanına kebabı da ekledi ve 1975'de tatlı işine girdi. 1980'den bu yana Ali-Murat Bozanoğlu'nun yönetiminde, tam 12 noktada hizmet veren Bozan Oğulları'nın klasik tatlıları arasında; baklava, kadayıf ve şöbiyet yer alıyor. "Sütlü Nuriye'yi biz icat ettik" diyen Murat Bozanoğlu, çikolatalı baklavayı da ilk deneyenlerin yine kendileri olduğunu belirtti. Ayrıca, şeker hastası ve diyet yapanlara yönelik 'Dialight' adındaki baklavalarıyla da bir ilke imza atan Hacı Bozan Oğulları'nda, istenilen çeşit ve şekilde de pasta yapılıyor.

Lezzetin Sırrı Urfa Yağı
Hacı Bozan Oğulları baklavalarının sırrı ise kullanılan malzemede. Çünkü malzemelerin yüzde 90'ı Anadolu'dan geliyor. "Baklavanın beyni, içindeki yağdır, kokusunu yağdan alır" diyor Murat Bozanoğlu. Baklavada Urfa yağı kullanılıyor. Fıstıklar ise Urfa ve Antep'te sekizinci ayda daha renkleri yemyeşilken ağaçlardan toplanıyor. Tatlıların unu ise Urfa'nın Harran Ovası'nda yetişen sert buğdaydan elde ediliyor. Yine aynı yörenin nişastasını kullanan Hacı Bozan Oğulları cevizlerini Tokat ve Şebinkarahisar'dan getirtiyor. Tatlılarda ise Konya Şeker Fabrikası'nın şekeri kullanılıyor. Mutfakta ise sadece kendi yetiştirdikleri Urfa ve Antep yöresinin aşçıları kolları sıvıyor. Kardeşlerin hedefleri arasında İsrail, Yunanistan, Suudi Arabistan'a birebir ihracat yapmak var.

ZEYNEP GÜLER

DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Taksitle Kurban
 Alışveriş merkezlerinden özel hediyeler
 Tatil seçenekleri
 Faizler Düştü
 Karadeniz Yemekleri Festivali
 Yüzde yüz 5 yıldız yüzde 50 daha ucuz
 Bayram öncesi İndirim
HAKAN & UTKU
Bayram gelmiş neyime?
Bu bayram her zamankinden farklı...
Köprüye ultrason
Halatların bağlandığı 236 çelik plakadan biri kırılan Boğaziçi...
Onlar gururumuz
Başarılarıyla dünyanın ünlü üniversitelerine kabul edilen Özel Işık...
14 Şubat'ta uçuşa hazır olun
5 yıldızlı oteller 14 Şubat Sevgililer Günü için kolları sıvadı.
Ya Amerika ya Antalya
Ya Amerika ya Antalya
Sosyete ve sanat dünyasının tanınmış isimleri genelde aynı tatil...
Tuğba Özay’a tutuklama kararı çıktı
Tuğba Özay’a tutuklama kararı çıktı
İzmir'de, "polislere hakaret ettiği'' iddiasıyla açılan davada...
Gözü çok yükseklerde
Gözü çok yükseklerde
SEKSİ yıldız Elisha Cuthbert, ülkemizde de beğenilerek izlenen...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.