kapat
   
SABAH Gazetesi
 
    Yazarlar
    Günün İçinden
    Ekonomi
    Gündem
    Siyaset
    Dünya
    Spor
    Hava Durumu
    Ana Sayfa
  » Günaydın
    Televizyon
    Astroloji
    Magazin
    Sağlık
Günaydın
ATV
emedya.sabah.com.tr
Google
Google Arama
 
35 bin kişi uçak bileti kazandı
Türkiye kredili fırsatları sevdi
Kredi kartıyla 26 milyar dolar harcama yaptık
Gecikme faizi yüzde 5.75
Banka kartlarına da hayat vereceğiz
Her taraftan MaxiPuan yağıyor
Bu kart herkesi çok sevindirdi
Worldcard'ın avantajları
35 bin kişi uçak bileti kazandı

35 bin kişi uçak bileti kazandı

Üç ay gibi kısa bir sürede 35 bin kişiye uçak bileti kazandıran Axess ile konser, tiyatro, maç ve seyahat bileti ya da kitap, CD, VCD gibi ürünleri almak ve adres teslimi istemek de mümkün.

Axess, Eylül-Aralık 2003 döneminde bir ilki gerçekleştirerek chip-paranın yanı sıra yapılan harcamalar karşılığında uçak bileti kazandıran bir kampanya düzenledi. 3 ay gibi kısa bir sürede 35 bin kişi uçak bileti kazandı. Akbank, Axess, American Express, MasterCard, Visa gibi kart çeşitliliği olan bir kart banka. Kredi kartlarının toplam sayısı 2003 yılında bir önceki yıla göre ciddi bir artış sağlamış ve 2 milyonu aşmış durumda. Akbank kredi kartı portföyünün en güçlü üyesi ise Axess. Axess 2003 yılında yüzde 39'luk büyüme ile kart pazarında en hızlı büyüyen kredi kartlarından. Axess aynı zamanda 2003 yılının en geniş üye işyerine sahip kredi kartı oldu. 2003 yılında ciro sıralamasında en büyük gelişmeyi, yüzde 200'e yakın büyüme ile yine Akbank kart portföyü gösterdi. Akbank Perakende Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Binbaşgil; BP, Migros gibi önemli markalarla yaptığı güçlü işbirlikleri ile farklılık yaratan Axess'in 2004 yılında, gücü Türkiye sınırlarını aşmış markalarla işbirliğinin süreceğini söylüyor. Axess sahipleri her alışverişten chip-para kazanıyor ve bu üye işyerlerinde yapılan alışverişlerde anında harcanabiliyor. Ayrıca dönemsel olarak yapılan '2 Kat Chip-para', 'Taksit Atlatma' gibi kampanyalar kart sahiplerine daha çok fayda sağlıyor. Bu konuda Hakan Binbaşgil ile yaptığımız söyleşi şöyle:

* Kredi kartları sizce yaşamımızın yeterince bir parçası oldu mu?
Kredi kartları, artık kesinlikle yaşamımızın ayrılmaz bir parçası... Kredi kartları ile alışveriş artık çok daha cazip, çok daha zevkli... Taksit, chip-para, asistanlık hizmetleri gibi özellikler de geniş kitlelerin beğenisini kazanmış durumda. Ancak şunu da belirtmeliyim; Türkiye büyük bir nüfusa sahip, potansiyeli çok yüksek olan bir ülke. Ekonomimizin giderek iyileşmesi, kişi başına düşen gelirin giderek artması, hem kredi kartı kullanıcı sayısını hem de kart başına kullanımı ileride daha da artıracak.

KAYITLI EKONOMİYE KATKI
* Kartların tüketiciye sağladığı en önemli avantajlar neler?
Kredi kartları kart sahiplerine alışverişlerinde güven sağlıyor. Bütçesi uygun olmadığı durumlarda ihtiyaçlarını karşılama olanağını nakit kullanım hakkı tüketiciye sağlanan önemli avantajlardan arasında. Alışverişlerin taksitlendirilmesi ise daha geniş bir yelpazede alışveriş yapma ve bütçelerini daha bilinçli yönetme fırsatı sunuyor. Bu arada kredi kartlarının ekonomimizin kayıt altına alınmasındaki önemli işlevini de gözardı etmememiz gerekir.

* Axess'in özellikleri nelerdir?
Axess, piyasadaki tüm kredi kartlarının özelliklerini bir arada topluyor ve artı hizmetler de sunuyor. Axess sahipleri üye işyeri olsun olmasın yaptıkları her harcamada chip-para kazanıyor. Axess'in puan sisteminde bir chip-para 1 Türk Lirası'na eşit ve chip-para kazanım oranı yüzde 1'den yüzde 20'ye kadar üye işyerine göre değişiklik gösteriyor. Kazanılan chip-paralarla Axess sahipleri, Axess üye işyerlerinde bedava alışveriş yapabiliyor. Diğer hizmeti, taksit olanağı sunması; 2 aydan 24 aya varan taksit seçeneği Axess kullanıcılarının bütçe yönetimlerine ciddi katkı sağlıyor. Fark yaratan bir özelliği de diğer banka kart borçlarının uygun faiz oranıyla Axess'e transferinin sağlaması. Bu sayede kart sahipleri ödemelerini tek bir kart üzerinden takip edebilirken, uygun faiz oranıyla kredilendirme fırsatı yakalıyor. Borç transferi için uyguladığımız faiz oranı yüzde 5, yani piyasanın epey altında. Ayrıca, yapılan son düzenleme ile kredi kartı faizimiz artık yüzde 6.25. Axess'in ülkenin en uygun koşullarla hizmet veren kredi kartlarında biri olduğunu söyleyebilirim.

* 2004'te kartlarınızın bu yıl edineceği yer, pazar payı ne olacak? Müşterilere yeni olanaklar sağlayacak mısınız?
Bireysel bankacılıkında rekabet gün geçtikçe artıyor. Akbank kredi kartları portföyü olarak müşterimize en iyisini sunabilmemiz, yaratıcı, etkin, verimli ve hızlı olmak bizim için çok önemli. Gerek kart sahiplerinin gerekse üye işyerlerinin en çok tercih edeceği banka olma yolunda önemli adımlar atıyoruz. Güçlü bir ekibimiz var ve Akbank çalışanları olarak motivasyonu ve çalışma temposu çok yüksek bir dönemden geçiyoruz. Sonuçları mutlaka iş hacmimize yansıyacak.
DİĞER GÜNAYDIN HABERLERİ
 Umut Minibüsü
 Başarı NLP ile geldi
 Hipnoz
 İlişkisi doğrulandı
 Vasiyetine itirazlar bitmiyor
 Osman-Zuhal Atasoy boşandı
 MHA'dan mutlu haber
 Defilem gerçekleşmeden Le Figaro'da yer verdiler
 Dünya Gençlik Merkezi kapandı Her şey ucuza' mağazası...
 Böreği çöreği işin keyfi, 40 milyon kursun bedeli
 Ev hanımları çok memnun
HAKAN & UTKU
Meydey meydey
Bir şeyler oluyor. Çok acayip şeyler hem...
İzmir'de çiğ köfte paniği yaşanıyor...
İzmir’de ‘Trişinellozis’ şüphesiyle gözaltına alınan 40 kişinin...
Vatikan’da dinler arası hoşgörü konseri
Dinler arasındaki diyaloğu artırmak için Vatikan’da düzenlenen ve...
"Eşkal"iyle başı dertte
Gaspçı Özderhan Günen 1.99'luk boyu yüzünden kurbanları tarafından en...
Nilüfer, Kayahan'ın yasağına aldırmadı
Nilüfer, Kayahan'ın yasağına aldırmadı
Nilüfer, Kayahan'ın kendisine koyduğu şarkı yasağına kulak asmadı ve...
CD satışlarında Altaylı faktörü
CD satışlarında Altaylı faktörü
Önceki gün Ayşe Hatun Önal'ın da menajerliğini yapan Özgür...
Sevgilisi sağır etmiş
Sevgilisi sağır etmiş
Oscar ödüllü siyahi güzel Halle Berry, hep yanlış erkeklere aşık...
 
    Ana Sayfa | Günün İçinden | Yazarlar | Ekonomi | Gündem | Siyaset | Dünya | Televizyon
Spor | Hava Durumu | Günaydın | Bizimcity | Kapak Güzeli | Astroloji | Magazin | Sağlık
   
    Copyright © 2003, 2004 - Tüm hakları saklıdır.
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.