Makarna şişmanlatmazsa benim bu halim ne peki?
Müjdeli haber Konya'dan geldi. Makarna üreten bir firma paketlerin üzerine "Makarna şişmanlatmaz, çünkü..." diyerekten birtakım açıklamalar yazdı. Neymiş; "Şişmanlatan makarnanın kendisi değil, üzerine konan yağlar ve soslarmış." İlaveten diyorlar ki: "Pişirilmiş makarna, kompleks karbonhidrat içeriğine bağlı balast ve kan şekerini düzenleyici etkileri, ilaveten düşük kalori nedenleri ile şişmanlatmaz. Üstelik minör yağ bileşenleri yardımıyla kolesterolü düşürücü etkiye sahiptir.'' Gıda mühendisleri bu açıklamaya destek ya da köstek ek açıklamalar yapacaktır eminim. Lakin sormadan edemiyorum. Benim gibi "makarnacı" bir adam, hem de tercihini sossuz ve az yağlı şekillere kullanan bir gerçek tüketici neden böyle dobiş-tombiş öyleyse? Sevgili Perihan Mağden'in dün zarif bir benzetme yaparak altını çizdiği gibi: "Fıçıya takılmış iki kol iki bacak" hallerimin sebeb-i hikmeti ne peki? Yoksa ben de o "su içse yarayan" güruhtan mıyım?
|