Arnavut mantısı
ÖNCELİKLE unun ortasını açın, tuz ve su katarak, börek hamuru kıvamında bir hamur yapın, 30 dakika dinlendirin. Kıymaya, soğan rendesini tuzu ve karabiberi ekleyip, köfte yoğurur gibi yoğurun. Hamuru tepsi böreği yapar gibi incelterek açın. Sigara paketi büyüklüğünde kesin. Hazırladığınız harçtan hepsine eşit olarak bölüştürün. İkiye katlayın. Tepsiye dizip, fırında börek gibi pişirin. Piştiğinde, sıcakken üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün. Yağı yakmadan haşlayın. Kırmızıbiberle karıştırıp mantının üzerine gezdirin.
MALZEMELER: *3 su bardağı un *1 çay kaşığı tuz *Biraz su İçi için: *2 kaşık kıyma *1 adet kuru soğan *Tuz, karabiber Sosu: *500 gram yoğurt *4 diş sarmısak *1/4 margarin *1/2 demet maydanoz
|