Kestaneli köfte
KESTANEYİ haşlayıp, ayıklayın ve püre haline getirin. Piliç kıyması, mantar, sarmısak, bayat ekmeğin içi, tuz ve karabiberi robotta iyice karıştırın. Kestane püresine ekleyip, özleşene kadar iyice yoğurun. Bu karışımdan istediğiniz şekilde köfteler yapıp 3 çorba kaşığı zeytinyağında kızartın. Kalan zeytinyağı, zencefil ve sirkeyi bir kâsede iyice karıştırın. İçine havuçları ilave edip, harmanlayın. Köftelerle birlikte servis yapın.
MALZEMELER: *250 gram kestane *Yarım paket piliç kıyma *1 su bardağı mantar *1 diş sarmısak *1 dilim bayat ekmek içi *Tuz, karabiber *1 çorba kaşığı soya sosu *4 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosu için: *Yarım çay kaşığı zencefil *1 kahve fincanı sirke *1 adet orta boy havuç
|