Cevizli pekmez tatlısı
Cevizlerin bir kısmını süslemek için ayırın. Geri kalanını dövün. Ayçiçek yağı, un, tahin ve dövülmüş cevizi karıştırın. 20 cm. çapında bir fırın tepsisini yağlayıp, karışımı içine yayın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dakika pişirin. Hamuru fırından çıkarın. Sıcakken üzerine pekmez dökün. Hazırladığınız tatlıyı baklava dilimleri şeklinde kesin. Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın. Not: Cevizli pekmez tatlısını, dilerseniz kurabiye kalıpları ile kesip, değişik şekiller de verebilirsiniz.
MALZEMELER: (6 kişilik) *Yarım su bardağı ayçiçek yağı *2 su bardağı un *Yarım çay bardağından biraz fazla tahin *1 su bardağı ceviz *Yarım su bardağı pekmez
|