Madalyon kebabı
KARABİBER, un ve tuzu iyice karıştırın. Etleri katıp her tarafını unlayın. Yağı ısıtıp etlerin her iki yüzünü 3'er dakika pişirin ve tencereden alın. Aynı tencerede, soğanları sararıncaya kadar soteleyin. Soğanların üzerine et ve havuçları yerleştirin. Su ve sirkeyi karıştırıp etlerin arasında gezdirin ve 15 dakika pişirin. Sarmısağı, yumurtayı, yoğurdu, karabiberi ve tuzu iyice karıştırıp, etlerin üzerine dökün. 3 dakika daha ağır ateşte pişirip, sıcak servis yapın.
MALZEMELER: *1 paket hindi madalyon * 1 çay kaşığı karabiber *2 çorba kaşığı un *Yarım çay kaşığı tuz *2 çorba kaşığı zeytinyağı *2 adet soğan *1 adet havuç *Yarım su bardağı su *1 çorba kaşığı sirke *2 diş sarmısak *1 adet yumurta *2 çorba kaşığı yoğurt
|