|
|
Çikolatalı kek
Öncelikle 5 adet yumurtayı derin bir kaba kırın. 5 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Çok hafif ateş üzerinde hızlı hızlı çırpın. Ateşten alıp, vanilya, kabartma tozu, un ve kakaoyu ekleyin. İyice karıştırın. Ayrı bir tavada 4 çorba kaşığı tozşekerle antepfıstığını sallayarak krokan haline getirin. Yağlı kağıda dökün. Donunca krokanları küçük parçalara kırın. Yarısını ayırın. Diğer yarısını kek karışımının içine katın. Yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Bu arada sosunu hazırlayın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Daha sonra 3 yaprak jelatini ekleyin. Soğumasına yakın ayrı bir kapta yumurta aklarını, 2 çorba kaşığı tozşekerle kar haline getirip, çırpın. Sosa ilave edin. Kek fırından çıkınca üzerine hemen bu sosu dökün. Kalan karamelli antepfıstığını da bu sosun üzerine atın. Sos donunca dilimleyerek servis yapın. MALZEMELER:(6 kişilik) 5 adet yumurta 9 çorba kaşığı tozşeker 5 çorba kaşığı un Yarım paket vanilya 4 çorba kaşığı kakao Yarım paket kabartma tozu 1 su bardağı tuzsuz antepfıstığı 50 gram bitter çikolata 3 yaprak jelatin 3 adet yumurta akı 2 çorba kaşığı tozşeker
|