Domatesli erişte
UNU hamur yoğurma kabına alın. Yumurta, domates suyu, salça, tuz ile hamur yapın. 1 saat bekletin. Hamuru 5 parçaya bölün. Un serperek oklava ile yufka büyüklüğünde açın. İnce rulo sarıp 2 cm eninde kesin. Diğer hamurlara aynı işlemi yapın. Bir tepsiye koyup harmanlayın. 2 saat bekletin. Bir tencereye bol su koyun. Kaynayınca erişteleri koyup, yumuşayıncaya kadar haşlayın, süzün. Tencereye sıvıyağ koyup kızdırın. Domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın. 1-2 kez çevirin. Erişteleri koyup harmanlayın. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER: (8 kişilik) *500 gram un *1 su bardağı domates suyu *2 domates *2 kaşık yağ *Tuz *1 çorba kaşığı salça *2 yumurta
|