Bolu usulü Mengen pilavı
PİRİNCİ ayıkladıktan sonra 1 saat tuzlu ve sıcak suda bekletin. Soğuk suyla birkaç kez yıkayıp süzgece alın. Tencereye yağın yarısını alıp kızdırın, eti ve doğranmış soğanı ilave edin. Kavurun. Suyunu salıp kendini toplayınca, mantarları ve doğranmış domatesleri, şekeri, tuzu ilave edip, kısık ateşte 30 dakika pişirin. Etler yağıyla kalınca, 2 bardak sıcak suyu ilave edin. Kaynayınca pirinci koyun, ağır ateşte 15 dakika pişirin. Kalan yağı tavada kızdırın, üzerine gezdirin. Ateşten alıp, 10 dakika sonra cevizi, dereotunu, kekiği, karabiberi koyup harmanlayın. Servis yapın.
MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 3 çorba kaşığı tereyağı 2 adet soğan 1 su bardağı ceviz 1 tatlı kaşığı kekik 2 su bardağı su 1 komposto kâsesi kuşbaşı doğranmış kuzu eti 1 domates (küp doğranmış) 1 demet dereotu 1 çay kaşığı karabiber Tuz
|