|
|
Elmalı krem karamel
İlk olarak 2 bardak şekeri bir tavaya alın. Ocağa koyun ve sürekli karıştırarak erimesini sağlayın. Şeker eridiğinde tavayı kenara alın ve soğuk suyu üzerine dökün. Tekrar ocağa oturtun. Ara sıra karıştırarak karamelin çözülmesini sağlayın. Bu arada elmaları soyup, çok ince dilimleyin. Karameli ocaktan almadan 30 saniye önce elmaları ve kuru üzümlerin yarısını karamelle karıştırın ve 1-2 kez çevirip, ocağı kapatın. Tarçını ekleyin. Elmalı ve üzümlü karameli, karamel kalıplarının dibine pay edin. Sütü kaynatın. Bir kenarda soğutun. Yumurtaları ve 250 gram tozşekeri, vanilyayı, 1 tutam tuzu, 5 dakikanın sonunda çırpmayı sürdürerek ılınmış sütü, yavaş yavaş yumurtalara ekleyin. Kalan üzümleri yumurtalı sütlü karışıma katın ve karışımı karamel kalıplarına bölüştürün. Kalıpları içi su dolu bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında krema sertleşene dek 30-35 dakika pişirin. Pişince çıkarıp, soğutun. Servis tabağına ters çevirin.
MALZEMELER ( 1 0 k i ş i l i k ) 2 adet elma 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı kuru üzüm 1 kg süt 250 gram tozşeker 8 adet yumurta 1/4 çay kaşığı vanilya 1 tutam tuz Karamel için: 2 su bardağı tozşeker 1 buçuk su bardağı su
|