Kirpi
Yumurta sarılarını ve aklarını birbirinden ayırarak, ayrı kaplara koyun. Patatesleri haşlayıp, püre haline getirene dek ezin. İçine ayırdığınız yumurta sarılarını, nişastayı, kıyılmış dereotunu, tuzu ve baharatları katıp yoğurun. Yoğurduğunuz köfteden iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlak şekiller verin. Baş parmak yardımı ile iç kısmını oyun. İçlerine turşulu zeytin koyup, ağız kısımlarını kapatın. Köfteleri önce yumurta akına batırın, sonra tel şehriye içinde yuvarlayın. Bol kızgın sıvıyağda köfteleri kızartın. Fazla yağlarını almak için emici bir kağıt üzerine çıkarın. Soğuk servis yapın. Aşçının notu: Kirpiyi misafirlerinize çayın yanında da ikram edebilirsiniz.
MALZEMELER:(2 0-25 adet) 2 adet yumurta 4-5 adet büyük boy patates 1 çorba kaşığı tepeleme nişasta Yarım demet dereotu Tuz, karabiber, kuru nane, kimyon, toz kırmızıbiber Yeterince turşulu yeşil zeytin 1 su bardağı tel şehriye Kızartmak için: Sıvıyağ
|