|
|
|
|
|
|
Bu besinleri yemek neden zararlı?
Modifiye gıdaya, besin alerjilerini artıracağı ve antibiyotiklerin etkilerini azaltacağı riskiyle sıcak bakılmıyor
Genetik olarak modifiye edilmiş yiyecekler ne kadar kötü olabilirler? Gıda güvenliğinden sorumlu bir kuruluşun yöneticisi olan David Lineback, "Bu yiyecekler normalde yediklerimizden çok daha fazla test edilmiş oluyorlar. Ve genetik olarak modifiye edilmiş yiyeceklerin yan etkileri üzerine henüz hiçbir bulguya rastlanmadı" diyor. Prof. Dr. Dilek Boyacıoğlu da aynı görüşte: "Bu besinlerle ilgili bazı sorular ve endişeler var ama bence insanları korkutarak uzaklaştırmak çok doğru değil. Çünkü gerçekten de, gıda kaynaklarını korumak ve verimli ürünler almak söz konusu olduğunda, son derece faydalılar..." Fakat 2000 Starlink adındaki genetik olarak modifiye edilmiş ve sadece hayvanlar için besin olarak kullanılmasına izin verilen Bt mısırı garip ve gizemli bir şekilde Amerika'da birçok yiyecekte kullanılmaya başlandı. Bu sıralarda düzinelerce kullanıcıda görülen allerjik reaksiyonlar da ürünlerdeki GM mısırına bağlandı. Sağlık merkezleri böyle bir ilişki kurmak için yeterince kanıt olmadığını savundu. Starlink olayı bilim adamlarını endişelendirdi; bu vaka kural koyucu sistemin iyi işlemediğini gösteriyordu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|