Revü kızları pavyonun pistini dansçılara bıraktı
Beyoğlu'nun ünlü pavyonu Beyaz Saray, Anjelique Bar oldu. Mekan 1930'larda Atatürk'ün kahve içtiği Kanuni Esasiye Kahvesi'ydi
Beyoğlu denince eskiden akla tek bir şey gelirdi: Pavyonlar ve onların ışıklı panoları. Günümüzde pavyon kültürünün yerini restoran ve barlar aldı. Özellikle son dönemde Beyoğlu Tünel civarında ardı ardına açılan mekanlara bir yenisi daha eklendi: Anjelique.
Anjelique, Beyoğlu'nun farklı bir yüzü olan pavyon dönemi 'kitsch' tarzı korunarak modernize edilmiş. Anjelique'de bar, restoran ve üst katlarda kırmızı localar yer almakta. 18 kişilik locaların içerisinde, restorandan ayrı bir servis bölümü var; buradan müşteriler fiks mönü ya da içki servislerini kendileri de yapabiliyor.
70'Lİ YILLARDAN HİT'LER
Karışık yabani mantar çorbası, trüf yağı ile avokado ve karides salatası, balsamik sos ile ördek, karamelize elma ve incir sos ile balkabaklı cheesecake mönüde yer alan spesiyallerden. Kişi başı ortalama yemek ücreti 35-40 milyon lira arasında değişiyor. Yemeğinizi yerken, 80'lerden seçmeler, house müzik ve özel olarak seçilmiş 70'li yılların Türkçe parçalarını ve popüler mix'leri de dinleyebilirsiniz. Bazı günler dans şovu bile var. Anjelique'de giriş ücreti de alınmıyor.
Anjelique'te bira 6 milyon
* Ana yemekler: 13 milyon-24 milyon TL
* Başlangıç ve salatalar: 6 milyon - 7 milyon TL
* Tatlılar: 5 milyon-7 milyon TL
* Yerli içki: 6 milyon-10 milyon TL
* Yabancı içki: 8 milyon-60 milyon TL
* Kokteyl: 10 milyon TL
* Adres: Tepebaşı Mahallesi, Meşrutiyet Cad. No: 151 Beyoğlu-İstanbul
Tel: 0 212 244 59 22-0 212 243 17 94
Sinan AKYÜZ
|