kapat
07.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Korkunun yüzleri şimdi ne yapıyor

11 Eylül saldırılarının ardından çekilen panik fotoğraflarının kahramanları şimdi hayata dönme çabası veriyorlar
Güneşli bir Salı sabahını cehenneme çeviren terörist saldırılardan geriye 3 bin 200 ölü ve akıllara kazınan panik fotoğrafları kaldı. İkiz Kuleler yıkılırken panik içinde kaçışanlar, olayın şokuyla çamura bulanmış kıyafetleriyle ortalarda dolaşanlar, o günün savaşa kadar uzanacak bir sürecin başlangıcı olduğunun farkındaydı.

Peki, dergilere kapak olan, gazetelerde defalarca yayınlanan dehşet karelerindekiler şimdi neredeler ve 11 Eylül onlara ne hatırlatıyor?

Arkamızdan gelenler enkaz altında kaldı
Dünya Ticaret Merkezi'nin 84'üncü katındaki yatırım danışmanlık şirketi Unicom'da çalışan Bill Wright ve Michelle Murga'nın zemin kata ulaşması 1 saatlerini aldı. Wright o anı şöyle anlatıyor: "Kuzeye doğru koştuk. Arkamızdan koşanların hepsi ilk yıkılan 110 katlı 2'nci Kule'nin altında kaldı."

Bir an olsun birbirlerinin elini bırakmayan iş arkadaşları bir hastaneye girip bacaklarındaki kesikleri diktirmişler. Hastane çıkışında kan lekeli kıyafetlerini Bloomingdale's adlı alışveriş merkezinde değiştirdiklerini söyleyen 29 yaşındaki Murga, "Bir konferans için Plaza Hotel'de bulunan kızkardeşimin yanına yerleştim. Bloomingdale's ve Plaza Hotel... Başka şartlarda harika bir gün olabilirdi" diyor.

O kadın hâlâ yaşıyor mu?
Özel Kuvvetler'e bağlı Dominic Guadagnoli'nin, 2'nci kuleden yaralı çıkarılan bir kadını ambulansa taşırkenki yüz hali gizli kahramanların sembolü haline gelmişti. 33 yaşındaki Guadagnoli, sonraki günleri şöyle anlatıyor:

"Aradan 4 gün geçmişti. Her dakika o kadını düşünüyordum. Bir güç beni o kadının yaşayıp yaşamadığını öğrenmem için dürttü ve onu buldum."

Amerikan gazetelerinin manşetlerinde yer alan kahraman, 30 Eylül günü eşi ve oğluyla adının açıklanmasını istemeyen kadını ziyaret ettiğini söylüyor.

Düğün yerine anma töreni
Rachel Uchitel, New York'taki duvarları kayıp ilanlarıyla donatanlardan biri. Onu, elinde nişanlısı Andy O'Grady'nin posteriyle ağlarken tanımıştık. Uchitel, "Biricik aşkım" dediği nişanlısıyla 9 Eylül'de, felaketten sadece 2 gün önce Yunanistan tatilinden dönmüştü. "Hala jet-lag etkisini üzerimizden atamamıştık. Andy sabahın 3'ünde uyandı ve erkenden işe gitti" diyen 26 yaşındaki Uchitel, sevdiği adamı sonsuza dek unutmayacağını söylüyor:

"Andy'nin bana evlenme teklif ettiği yerde, Central Park'ta kayık kiralanan kulübenin bahçesinde 350 kişinin katıldığı bir anma töreni düzenledim. Düğünümüze davet edeceğimiz herkes o gün oradaydı."

Dirseğinde küçük bir delik kaldı
11 Eylül saldırılarıyla özdeşleşen karelerin kahramanlarından biri Finans Danışmanı Edward Fine idi. 59 yaşındaki Fine, Dünya Ticaret Merkezi'nin 78'inci katındaki bürosundan kaçmayı başardı ve enkazdan çıktığı andaki görüntüsüyle Fortune dergisine kapak oldu. New Jersey'de iki çocuğu ve eşiyle birlikte yaşayan Fine, "Birkaç küçük yanık dışında ciddi bir yara almamıştım. O günkü kıyafetimi temizlettim, sadece ceketin dirseğinde küçük bir delik kaldı. Bir de küçük bir kan izi" diyor ve ekliyor: "Kan, bana ait değil!"



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır