kapat

02 MART 1997 PAZAR
ARSIVDEN ARAMA

Yazarlar

Haberler

Ekonomi

Spor

TÜRKÇE KARAKTERLER

Windows

Macintosh

Temel (Unix)


VITSAN




Yeni dönem




YAZARLARA E.POSTA
Hasan Cemal
Güngör Mengi
Çetin Altan
Zeynep Göğüş
Can Ataklı
Necati Doğru
Ali Rıza Kardüz
Hıncal Uluç
M. Ali Birand
Mehmet Barlas
Sedat Sertoğlu
Cengiz Çandar
Mehmet Altan
Selahattin Duman
Fatih Çekirge
Rauf Tamer
Salih Memecan
Ahmet Vardar

Tarihi Milli Güvenlik Kurulu toplantısıyla birlikte Türkiye yeni bir siyasal yapılanma sürecine girdi. Bu yeni yapılaşmanın temel noktası sivillerle askerlerin eşit temsil edildiği Milli Güvenlik Kurulu'nun ülke yönetiminde denetim ve gözetim işlevini üstlenmesi. Bu noktadan hareket eden Milli Güvenlik Kurulu önümüzdeki birkaç gün içinde hükümete yeni düzenin temel esaslarını belirleyecek 20 bildirimde bulunacak.

HABERLER

Kim nasıl yorumladı "MGK'da tam bir görüşbirliği var"

MGK'nın 9 saatlik toplantısı için "Bu bir rekordur. Duyduğum büyük sevinci ifade etmek istiyorum. Saatlerce Türkiye'mizin her türlü meselesini baştan sonra gözden geçirdik" diyen Erbakan bildiriyi şöyle değerlendirdi: "Bütün konularda tam bir fikir ve görüşbirliği içinde olduğumuzu gördük.

"Laikliğe aykırı hiç bir şey çıkmadı"

Çiller, "Kimse demokrasinin kesileceği gibi bir beklenti içine girmesin. Silahlı Kuvvetler demokrasimizin bekçisidir. Demokrasi kesilerek bu olmaz. Laiklik bunun önşartıdır. Laiklikte en ufak bozukluk kabul edilemez" dedi.

Yılmaz: Durum endişe verici

ANAP lideri Mesut Yılmaz, MGK bildirisinin "Hükümet için suç duyurusu" anlamına geldiğini belirterek, "Rejim bunalımı, yaşanması kaçınılmazdır" dedi.

"Suça teşebbüs halinde yakalandı"

CHP lideri Baykal, MGK bildirisini "Hükümet, Anayasa'nın özünü değiştirmeye heveslendi, yöneldi, yapamayacağı kendi dışında ortaya konuldu, o da 'Peki yapamam' diye geriledi. "Yani hükümet suça teşebbüs halinde yakalandı" diye yorumladı.

EKONOMI

Kaş yapayım derken göz çıktı

Gurbetçiler için çıkarılan emeklilik yasası yıllardır prim ödeyenleri mağdur etti. 1999 yılında emekli olacak Hüseyin Kaya, borcu 6 bin 30 dolardan 15 bin 75 dolara çıkınca dava açmaya karar verdi.

SPOR

Trabzonspor tepetaklak

Bordo-Mavili takım, Hami ile öne geçtiği maçta Bursaspor'a yenilerek zirve yarışında büyük darbe yedi. Yeşil-Beyazlılar'ı galibiyete taşıyan goller Baliç (2) ve Murat'tan geldi

YAZARLAR


© COPYRIGHT 1997 MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. (Her hakkı saklıdır)
Bu sayfa YÖRE Elektronik Yayımcılık tarafından hazırlanmıştır. Yorum ve önerileriniz için: editor@sabah.com.tr
YÖRE Elektronik Yayimcilik A.S.