Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
1975 yapımı Aşk-ı Memnu çekilen ilk dizi.

İz Bırakan Diziler...

BELENE/1987 Bulgaristan'da Todor Jivkov döneminde Belene kampında Türk azınlığa yapılan baskı ve işkencelerin anlatıldığı bir diziydi. Olaylar sıcağı sıcağınayken 1987 yılında ekrana geldi. Avni Özgürel'in senaryosunu yazıp, Hüseyin Karakaş'ın yönettiği, başrolünde Mehmet Aslantuğ'un oynadığı bir diziydi.

KARTALLAR YÜKSEK UÇAR/1983
Bir dönem milyonları ekran başına çeken Kartallar Yüksek Uçar, önemli mihenk taşlarından biri. Attila İlhan'ın yazdığı dizi 1983'te ekrana geldi. Kentli Banaz ailesiyle ve Kasabalı Hanımağa grubunun ilişkileri anlatılıyordu. Başrollerini Sadri Alışık, Can Gürzap ve Serap Aksoy'un oynadığı dizi önümüzdeki günlerde yeni versiyonuyla ekrana gelecek.

KÜÇÜK AĞA/1983
TRT'nin 1983'te ardı ardına yayına koyduğu döneme damgasını vuran dizilerden biriydi. Padişah yanlısı bir imamın zaman içinde nasıl Kuvayı Milliye saflarına geçtiğini anlatan dizide Küçük Ağa rolünü Çetin Tekindor, Çolak Salih'i ise Fikret Hakan canlandırmıştı. Tarık Buğra'nın bu ölümsüz eserini Yücel Çakmaklı senaryolaştırmış ve yönetmişti.

AŞK-I MEMNU/1975
Kelime anlamı Yasak Aşk olan dizi TRT'nin ilk yerli dizisi olma unvanını da taşıyor. Halit Ziya Uşaklıgil'in eserinden ekrana uyarlanan dizi 1975'te Halit Refiğ tarafından çekilmişti. Müjde Ar'ı üne kavuşturan dizi de diğer rolleri Salih Güney, Itır Esen, Şükran Güngör ve Neriman Köksal oynamıştı.