Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
* Yüzlerce dizi var ama yüzlerce yönetmen, star var mı? Yok. İkisi de yok. Ama artık bizde starlık da yok. 'No name' kişilerle çalışıp başarılı da oluyorlar. Stara ihtiyaçları yok ki. Yapımcı bu işte büyük risk alıyor ama kazanan yine yapımcı.

* Bu sektörün en büyük sorunu nedir? Paralar verilmiyor. Settekilerin paralarını geç ödüyorlar. Benim de param kaldı adını vermeyeceğim bir yapımcıda. 12 yıldır bu sektördeyim ilk kez başıma geliyor. İyi yapımcıyla çalışacaksın, ne paran kalır içerde, ne de kariyerin zedelenir.

* Çalışma koşulları nasıl? Çok uzun saatler çalışıyor set ekibi. Ben sabah 10.00'da geliyorum, sahnelerim çekilip işim bitince çıkıp gidiyorum. Ama setteki işçiler için durum böyle değil. Yapacakları bir şey de yok. O olmazsa başkası çalışacak. Sendikalaşmak gerekiyor. Ama tabii emekçi sanatçılardan bahsediyorum. Zanaatkârlardan, ustalardan...

* Dizi kahramanına özenip adam öldürenler oluyor ama? Amerika'da da oluyor. Okulu tarıyor gidip çocuk mesela. Ama bence bu genel bir sorun. Gençlerin durumu çok vahim. Aile durumu, çevre, dostluklar, alınan eğitimle ilgili bir şey bu. Bir diziyle bu noktaya gelineceğine inanmıyorum. Kurtlar Vadisi çok eleştirildi bir dönem ama hayatımızda Baba diye bir film var.

* Sizin ve oynadığınız dizilerin hedef kitlesi hakkında ne biliyorsunuz? Hem C'de, hem A'da seyircim var. Beni üst düzey bir yönetici, sosyetik bir bayan da tuvalet görevlisi de sever.

* TV dizilerinin yarattığı starların kalıcı olacağına inanıyor musunuz? TV'nin starı Hülya Avşar'dı.

* Çok sayıda dizi var... Evet, hepsi de birbirine benziyor. Kanal logoları ve alttaki dizi isimlerini kapatın, 10 diziyi montajlayıp bir tek dizi yaparım ben size.

* Halk bunu mu istiyor yani? Halkın istediği bir şey yok. Aptallaştırıyorlar insanları.