Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Ekim 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Dizideki ahlaksız teklif günlerce konuşuldu

En çok tartışılan diziler denildiğinde akla ilk gelenler; Kurtlar Vadisi, Binbir Gece, Aliye, Bebeğim, Elveda Derken... Binbir Gece, Aliye ve Bebeğim'in ortak noktası; toplumumuzda kadınlarla ilgili genel geçer bazı kurallarla ilgili tekrar düşünmeye zorlamaları.

KURTLAR VADİSİ
Show TV'de yayınlanan Kurtlar Vadisi'nin çok tartışılma sebebi ise bireysel silahlanma, adalet sistemi, mafya, derin devlet ve uluslararası ilişkilerin devlet politikalarındaki etkileri gibi 'derin' konuları açıklıkla gündeme getirmesi. Kurtlar Vadisi yayına başladığı günden itibaren Türk televizyonlarının en çok tartışılan dizilerinden biri oldu. Hakkında yüksek lisans tezi yapıldı. 15 Ocak 2003'te başladı ve tam 97 bölüm sonra 29 Aralık 2005'te sona erdi. Dizi şiddet kullanımını özendirdiği ve ırkçı nefret duygularını kışkırttığı eleştirileri aldı. Ancak hep en önde çıkmayı başardı. Dizinin devamı niteliğinde 2007 yılının şubat ayında yayına giren Kurtlar Vadisi-Terör başlıklı bölümleri, ilk bölümün yayınından sonra RTÜK'ün uyarısıyla durduruldu. Bu yayın döneminde Kurtlar Vadisi-Pusu adıyla yeniden izleyicilerin karşısında.

BİNBİR GECE
Kanal D'nin dizisi Binbir Gece'de bir kadının çocuğu için yapabileceklerinin sınırları tartışıldı. Büyük paralar karşılığında çocuğunun tedavisi için patronuyla bir gecelik ilişki yaşamasını köşe yazarları bile tartıştı. Çocuğu için iffetini hiçe mi saymalı, iffetini koruyup çocuğunun ölümüne seyirci mi kalmalı?

ALİYE
Çok ilgi gören dizi atv tarafından yayınlandı. Dizi, evli ve çocuklu bir kadının âşık olması durumunda bir ilişki yaşamasının doğru olup olmadığı ve nihayetinde eski eşi ile yeni aşkı arasında seçim yapması gerekse ne olur, ne olmalı tartışılmasını sağladı.

BEBEĞİM
atv'nin bir diğer başarılı dizisi Bebeğim'in ana konusu ise; en yakın arkadaş için yapabileceklerin sınırları... Dizi, çocuk sahibi olmak arzusu ve bu uğurda insanın neleri göze alabileceğini irdelemek adına çok söz edilmesini sağladı.

ELVEDA DERKEN
Kanal D'de yayınlanan Elveda Derken'de ise yine bir kadının dramı ve zor kararlar söz konusu. Kanser olan ve sayılı günü kalan mutlu, genç bir kadın, "elveda derken" arkasında gözü yaşlı bir aile mi bırakmak yerine kendi elleriyle kocasına yeni bir eş ve çocuklarına şefkatli bir anne bulmaya karar verirse... Ece Uslu'nun canlandırdığı karakter büyük tartışma yarattı.