kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Nihat Ergün

Babalar ve bakan olan oğulları

02.05.2009
TV'den öğrendi
Yeni kabinede Sanayi ve Ticaret Bakanı olan AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün'ün Kocaeli'nin Derince ilçesinde ikamet eden annesi Şahizer Ergün (80) ve babası İbrahim Ergün (83) oğullarının bakan olduğunu televizyonda öğrendiklerini söyledi. Rüzgardan evin bahçesine giren çöpleri toplayan baba Ergün, Nihat Ergün'ün bu evde doğduğunu söyledi. Dün TOBB toplantısına katılan Bakan Ergün de "Bakanlığa geldiğimi televizyondan öğrendim. Seçimler değişimin önemli noktası. Yükselen talep karşısında yeni bir kabine oluşturuldu" dedi.

'Çocukken belliydi'

'Adalet Bakanlığı'na atanan AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin'in babası Hacı İsmet Ergin tebrik telefonlarına yetişemiyor. Oğluna çok güvendiğini, aldığı görevi de en iyi şekilde yapacağına inandığını belirten Hacı İsmet Ergin, "Ben oğlumun bugünlerini daha önceden görmüş gibiydim. Çünkü ilkokuldan üniversite yıllarına kadar birçok bilgi yarışmalarında çok başarılıydı. Okulun her zaman birincisiydi" dedi. 7 aydır kalp rahatsızlığı çeken baba Ergin, Erdoğan'ın yeni kabineyi açıkladıktan sonra telefonunun susmadığını ifade etti.

'Koltuklar geçicidir'
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Ömer Dinçer'in Karaman'daki babası Duran Dinçer, "Mevkiler, koltuklar gelip geçicidir, önemli olan iyi olarak anılabilmektir" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Yapı işleri Müdürü olarak görev yaparken, geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi felç geçiren Ömer Dinçer'in kardeşi İshak Dinçer ise, hasta yatağında ağabeyine başarılar diledi. İstanbul'da bulunan Bakan Ömer Dinçer de önceliği işsizliğe vereceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları