kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ŞİRİN SEVER

İki tavsiye

Gazeteciler bu filmi izlesin!
Bir gazeteciyi yerinden hop oturup hop kaldırtacak, 'haber iştahı'nı açacak, 'ah ben de yapsam' dedirtecek şahane bir film izledim... Türkçe ismi 'Devlet Oyunları', orijinali 'State of Play'. Film, Amerikan Kongre üyesi ve savunma harcamalarından sorumlu komitenin başkanı Stephen Collins'in, yani Ben Affleck'in asistanı ve metresinin öldürülmesiyle başlıyor... Russell Crowe, sıkı bir araştırmacı gazeteci rolünde. Ve kongre üyesi ile yakın dost! İşte filmde; haber kaynağını tanıyorsan, nerede durman, neyi yazıp neyi yazmaman gerektiği, resmen bir gazetecilik dersi gibi anlatıyor. Üşenmeden, 'yorar beni' demeden, 'merak' ve 'şüphe' duygunu kaybetmeden yapılır gazetecilik diyor özetle. Batmak üzere olan bir gazeteyi kurtaran nedir, 'popüler haber' neden yapılır ortaya seriyor. 'Keşke gazetecilik okullarında bu tür filmler izlettirilse' dedim içimden, kuru kuru bilgiler yerine. Hele Washington Globe'un yayın yönetmeni koltuğunda bir kadının oturduğunu görmek ne kadar iyi geldi. Oscar ödüllü Helen Mirren'dan bahsediyorum; çok başarılıydı. Kilolu, hımbıl gazeteci tipini canlandıran Russel Crowe da tek kelimeyle müthişti, rolünün hakkını verdi. Bütün gazeteciler izlesin mutlaka.

* * *
Erkekler Ne Söyler Kadınlar Ne Anlar?
Haftanın diğer filmi de; 'Erkekler Ne Söyler, Kadınlar Ne Anlar?' Yani 'He's Not That Into You'. 'Seninle ilgilenmiyor' manasına gelen bir laf. Film birkaç ayaktan oluşuyor... Önüne gelen her erkekle ilgilenen, o erkeklerin kendisinden hoşlandığını ve ilgi duyduğunu sanarak zavallı duruma düşen kadınlar... Yedi yıllık birliktelikten sonra sevdiği adamla evlenmek isteyen ama buna yanaşmayan 'o' adamı terk eden kadınlar... Uzun bir evlilikte, kocasıyla neredeyse hiç sevişmeme noktasına gelen ve aldatılan kadınlar... Aradığınız bütün ilişki halleri, kodları, notları, durumları mevcut yani. Kadınların neden bir erkekle tanıştıktan sonra telefon başında sabahladığı, o erkeğin belirsiz konuşmalarına rağmen neden ısrarla kendisinden hoşlandığını düşündüğü sorgulanıyor mesela. Mesaj net: "Erkekler aslında o kadar da karmaşık yaratıklar değildir. Aramak, buluşmak istediklerinde bunu yaparlar. Aramıyorsa, ilgilenmiyordur. Bu kadar basit!" İlişkilerle ilgili eğlenceli, çok renkli bir manzara. Zaten kitabı da çok satmıştı. Ancak kadınlar acayip zavallı resmedilmiş, resmen aşağılanmışlar bence! Ha, durum böyle değil mi gerçekten? Kesinlikle öyle! Geldiğimiz nokta bu değil mi zaten! Filmi izleyin, tartışalım...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın