kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Keremcem, ‘Hayallerin Peşinde’ şarkısının klibinde düet yaptığı ‘Kita’yı sahneye çıkararak bir ilke imza atacak.

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu konserini vereceğim!

MERVE YURTYAPAN
28.04.2009
Keremcem, 23 Mayıs'taki Bostancı Gösteri Merkezi konseri için çok heyecanlı: Türkiye'de ilk kez animasyon bir karakter, klipte benimle düet yaptı. 'Kita' sahnede de yanımda olacak..
Popçu Keremcem, 23 Mayıs'taki Bostancı Gösteri Merkezi konserinde bir ilke imza atmak için kolları sıvadı. Sevilen şarkıcı; 'Hayallerin Peşinde' adlı şarkının klibinde birlikte oynadığı animasyon karakteri 'Kita' ile sahnede canlı düet yapmaya hazırlanıyor. Bu projenin kendisini çok heyecanlandırdığını belirten Keremcem, "İlkleri denediğim zaman mutlu oluyorum" dedi.

KEREMCEM FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

İLKLER ÇOK HEYECANLI
* Türkiye'de ilk defa animasyon bir karakterle biraraya gelerek klip çektiniz. Bu proje nasıl doğdu?
'Hayallerin Peşinde'nin klibinde bir karşılaşma hikayesini yansıttık. Şarkı söylemeyi çok seven ve sahnede olmayı isteyen bir animasyon karakterle düet yaptım... Farklı şeyler yapmayı seviyorum. Yenilikler denenmeli. 'Kita'yla birlikte çektiğimiz klip haftalarca bir numara kaldı.

* 23 Mayıs'ta 'hologram' tekniği kullanarak konser vereceksiniz. Bu da Türkiye'de ilk kez olacak...
Türkiye'de üç boyutlu animasyon bir karakterle şarkıcının aynı klipte yer alması ilk oldu. Bu konser de ilk olacak. İlkleri yaşamak çok güzel... 23 Mayıs konseri bizim için çok önemli... Beni de çok heyecanlandırıyor. Düet yapmak zaten benim için hep farklı bir heyecandır...

* Neden bu tarz yenilikler ülkemizde fazla denenmiyor?
Aklınıza gelmesi lazım... Ayrıca bunun maliyeti var. Yurtdışında deneme özgürlüğünüz daha fazla. Kendi içinde dönen ve tekrar müziğe yatırabileceğiniz para çok fazla... Türkiye'de yapılan müziğe baktığınızda birkaç melodiden oluşuyor. Değişikliği sağlayan söz oluyor. Ben şarkılarımı yaparken, sözü de müziği de birlikte düşünüyorum. Bu yüzden kendimi başarılı görüyorum.

* Toplum olarak yeni şeylere açık değiliz. Riske girmek istenmiyor galiba...
Yeni şeyleri deneme alışkanlığımız, sadece tüketim aşamasında var. Risk sevmiyoruz. Aslında kendini tekrar etmek risktir. Bir konuda ilk olmak; o anda sevilmeseniz bile sektörün varlığı açısından çok önemlidir.

* Yurtdışında albüm yapmayı düşünüyor musunuz?
Eğer beni yurtdışında görürlerse, bu insanlar için sürpriz olur ama benim için değil. Bir şeyler yaparken herkesin gözüne sokarak yapanlardan değilim. Şarkı güzelse herkes duyacaktır.

AŞK BİTER ŞARKI GELİR
* Hep duygusal aşk şarkıları söylüyorsunuz. Peki aşksız kalamayanlardan mısınız?
Aşk olmadığında mutsuz oluyorum. Bittiğinde ise canımı acıtıyor. Yaşarken kelebekli durumlar yaşıyorum. Aşk benim hayatımda biraz fazla yer kaplıyor.

* Neden sizi sevgilinizle hiç yan yana göremiyoruz peki?
Aşkı kameraların önünde yaşamanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Normalde de magazinel anlamda kamera önünde değilim. Böyle bir insan ilişki yaşarken ekran önüne geçse komik olur.

* İlişki yaşarken şarkı üretiyor musunuz?
Hayır, şarkı yapmak o anda pek umurumda olmuyor. Bugüne kadar albümlerim hep ilişkim bittikten sonra piyasaya çıktı. Yani hep böyle denk geldi. Beş sene albüm çıkarmazsam anlayın ki aşığım! (Gülüyor)