kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
BÜLENT CANKURT

Rahmi Koç yine dünyayı turlayacak

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç'un, Nazenin V adlı yeni teknesini pazar günü büyük bir sevinçle suya indirdiğini yazmış ve bu kadar çok sevinmesinin önemli bir nedeni olduğunu ve bunu da sizinle paylaşacağımı söylemiştim. Nazenin V'in, Rahmi Bey'i çocuklar gibi sevindirmesinin asıl sebebi, bu tekneyle ikinci kez dünya turuna çıkacak olması!! Evet, Rahmi Koç, üç yıl aradan sonra Nazenin V ile yeniden dünyayı turlayacak. Nazenin IV adlı teknesiyle 19 Eylül 2004 yılında Kalamış Yat Limanı'ndan dünya turuna çıkan Rahmi Koç, 28 bin 250 deniz mili yapıp 5 kıtayı dolaştıktan sonra, 7 Temmuz 2006'da Kalamış'a demir atmıştı.

'En iyiler'den özel tasarım
Rahmi Koç, 2007 başında inşasına başlanan Nazenin V'i dünya turu için yaptırmış. 52 metre uzunluğundaki tekne her şeyiyle dünya turu için tasarlanmış. Büyük, iki direkli, yelkenli ve cruise tipi olması bu yüzdenmiş. İçinin tasarımı da tamamen uzun yolculuklara göre yapılmış; mürettebatın çok sayıda yolcu ağırlayabileceği şekilde geniş tutulmuş. Dünya turu sırasında sorun yaşamak istemeyen ve rahat bir yolculuk amacında olan Rahmi Bey, Nazenin V'in tasarımını, yat tasarımında dünyanın en ünlü firmalarından Sparkman&Stephens'a, iç tasarımına da yine dünyaca ünlü Redman Whitely Dixon firmasına yaptırmış. Yaz sonunda başlayacağı dünya turu için Rahmi Bey'e şimdiden 'rüzgarınız bol' olsun diyorum.

Dolaplar çınar ağacından

52 metrelik, Sparkman&Stephens tasarımı iki direkli cruise teknesinin iç tasarımını dünyanın en iyilerinden olan Redman Whiteley Dixon yaptı. Teknenin iç kısmı tamamen tik ağacından yapılmış parkelerle döşenmiş ve Sycamore (çınar ağacı) gömme dolaplar yerleştirilmiş.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın