kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

1'inci Ordu ile AKP binasına eylem yaptı

28.04.2009
Devrimci Karargâh Örgütü'nün geçen yıl Güngören'de 17 kişinin öldüğü, 150 kişinin yaralandığı olayla ilgisi olduğu ileri sürüldü..
Adını ilk olarak geçtiğimiz Temmuz ayında Güngören'de düzenlenen bombalı saldırıyla duyuran ardından da 1. Ordu Komutanlığı ile AK Parti İstanbul İl Binası'na düzenlenen bombalı saldırılarla gündeme gelen Devrimci Karargâh Örgütü, oluşumu 1974 yılına dayanan TKP-Kıvılcım'ın (Direniş) devamı niteliğinde. PKK ile de işbirliği içersinde olan örgüt, Mahir Çayan'ın da içinde bulunduğu Türkiye Halk Kurtuluş Partisi- Cephesi (THKP-C)'nin bölünmesiyle ortaya çıktı. Dr. Hikmet Kıvılcımlı'nın fikirlerinden beslenen örgüt, 1971'den başlayıp, örgüt mensubu Ulaş Bardakçı'nın silahlı çatışmada ölümüne kadar güç kaybetti. Devrimci Güç Birliği isimli yapılanma etrafında toplanarak yeniden güçlenmek istedi. 1997'de ilan edilen DHKPPKK protokolü ve ardından Haziran 1998'de oluşturulduğu açıklanan Devrimci Birleşik Güçler - PKK ittifakında yer aldı. Bu üst yapıya, PKK ile birlikte TKP/ML, MLKP, TDP, DHP, Devrimci SOL, TKP-KIVILCIM da destek verdi. İttifak karşılıklı yardım ve yataklık şeklinde sürdü. Kırsalda sorun yaşayan sol örgütler, metropollerde yeniden yapılanmak için çaba göstermeye başladı.

PKK BAĞLANTISI
2000 yılından itibaren PKK ile işbirliğinde somut adımlar atan örgütün 100'e yakın militanı PKK'nın Kandil Dağı'nda bulunan eğitim kamplarında bomba ve saldırı konularında PKK'nın bomba uzmanları tarafından eğitildi. 2 yıl burada eğitim alan Devrimci Karargâh militanları 2002 yılında kanlı eylemler düzenlemek için büyük metropollere gelerek, hücre yapılanmasına geçti. Örgüt, PKK ile birlikte hareket etmeye başlayınca, TKP/ML, MLKP, TDP, DHP ve DEVRİMCİ SOL örgütleri desteğini kesti. Geçmişine nazaran, savunduğu fikirlerin ana temasına Kürtçülüğü oturtarak yeniden yapılanmaya giden örgüt, Kürtçülükten daha çok PKK milliyetçiliğini savunuyor.