kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit başkomiser Balaban'ın eşi de kendisi gibi polis

28.04.2009
Bubi tuzağıyla şehit olan başkomiser Balaban 2.5 yıl Özel Harekât Dairesi'nde görev yaptı. Balaban geçen yıl terfi ederek İstanbul'a tayin olmuştu..
Bostancı'da süren operasyonda, teröristlerin yerleştirdiği bubi tuzağının şehit ettiği, Emniyet Âmiri Semih Balaban, geride gözü yaşlı polis memuru bir eş ile 2 yetim bıraktı. Türk İnterpolü'nde görevli polis memuru Filiz Balaban ile evli olan, 4 ve 2 yaşlarında iki kız çocuğu olan babası Semih Balaban, yıllarca Hakkâri'de Özel Harekât Dairesi'nde görev yaptı. Tokat doğumlu olan şehit Hakkâri'de görev yaptığı sürede birçok çatışmaya girdi, bazı arkadaşları yaralandı. Hakkâri'de 2.5 yıl görev yapan Balaban'ın, bir yıl önce terör bölgesindeki bu ilden İstanbul'a tayini çıktı ve ailesiyle İstanbul'a geldi. Şehit düşen Semih Balaban, Başkomiserlikten Emniyet Âmirliği'ne yeni terfi etmişti.

"İYİ BİR POLİSTİ"
Müdürlerinin "Civa gibi çocuktu" diye tarif ettiği Balaban, dün sabaha karşı operasyon için evinden çıktı. Önce kendisi gibi operasyonda görev alacak ekibiyle buluşmak üzere emniyete gitti. Burada her operasyon öncesi olduğu gibi meslektaşlarıyla helalleşti. Sonra da yola çıktı. Bostancı'daki adrese vardığında ise, bunun son operasyonu olduğundan habersizdi. Baskın yapılacak dairenin kapısına yöneldi. Ancak kurulan bubi tuzağı sonu oldu. 36 yaşındaki genç emniyet âmiri, ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılmak istenirken de şehit düştü. Semih Balaban'ın ölüm haberi görev başındaki eşine, amirleri tarafından verildi. Sinir krizleri geçiren genç polis memuru, güçlükle teskin edilebildi. Geride iki yetim ile gözü yaşlı bir eş bırakan Balaban'ı müdürleri, "Civa gibi çocuktu. Özel Harekât'ta onun üzerine silah kullanan yoktu. Zaten ölümü de yüz yüze olmadı" diye anlattılar. Cevizli'deki evinde ise yas var. Çok sayıda emniyet mensubu eve akın edip başsağlığı diledi. Apartmana dev bir Türk bayrağı asıldı. Çevre binalara da bayraklar asıldı.
Haberin fotoğrafları