kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Her yıl 1 milyon ABD karşıtı doğuyor

27.04.2009
MHP lideri Devlet Bahçeli, ABD Büyükelçisi James Jeffrey'e "Her yıl 1 milyon 250 bin çocuk doğuyor. 24 Nisan sendromu yüzünden hepsi ABD karşıtı olarak yetişiyor. Türkiye'yi feda etmeyin" dedi..
ABD Başkanı Barack Obama'nın, 24 Nisan mesajında, 1915 olaylarında ölen Türkleri gözardı edip, hayatını kaybeden Ermenilerin durumunu "Büyük felaket" olarak tanımlamasının yankıları sürüyor. MHP lideri Devlet Bahçeli'den de bu konuda sert bir çıkış geldi. Bahçeli, geçtiğimiz hafta kabul ettiği ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey'e, "Yeter artık" dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: "Türk milleti her yıl 24 Nisan sendromu yaşamak istemiyor. Yeter artık! Başkan Obama ne söyleyecekse söylesin ama bir kez söylesin. Her yıl, 'Başkan ne diyecek?' sendromu artık yetti. Bu durum henüz düşmanlık noktasına gelmese de Türkiye'de ABD karşıtlığını artırıyor. Unutmayın, bu ülkede her yıl 1 milyon 250 bin çocuk doğuyor. Bu demektir ki her yıl 1 milyon 250 bin kişi 18 yaşına giriyor. Bir yandan da bu sayıda ABD karşıtı insan yetişmiş oluyor. Birkaç yüz bin Ermeni vatandaşına 70 milyonluk Türkiye'yi feda etmemeniz lazım. Umarım, böyle bir yanlış yapmazsınız." Bahçeli, ABD Büyükelçisi'ne ayrıca, stratejik ortaklık, model ortaklık kavramlarının içinin doldurulması gerektiğini vurguladı ve "İki ülkenin ortak menfaatleri bu işbirliği çerçevesinde nasıl temin edilir, bunun bir an önce açıklık kazanması lazım" dedi. Büyükelçi Jeffrey ise özellikle 24 Nisan ve ABD'nin tutumu konusunda MHP liderinin değerlendirmelerine teşekkür ederek, "Bugüne kadar bana bu konuda bu kadar açık ve net değerlendirmeyi kimse yapmadı" dedi.

BÜYÜKELÇİDEN ÖVGÜ
ABD Büyükelçisi Jeffrey ayrıca, küresel kriz ortamında Türkiye ekonomisinin gösterdiği performansa da değinerek, MHP lideri Bahçeli'ye şunları söyledi: "Sizin de görev aldığınız 57. Hükümet dönemindeki icraatlarla ve reformlarla Türkiye ekonomisi sağlam temellere oturtuldu. Bugün Türkiye ekonomisi küresel krizden nispeten daha az etkileniyorsa, burada 57. Hükümet döneminde sizin cesurca aldığınız kararların katkısı ve önemi büyüktür."