kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
28 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Başbakan: Koruma bandını geçenler oldu

Hasan AY / SABAH
28.04.2009
Emniyetin gerekli önlemi alıp almadığı yönündeki soruyu Erdoğan "Emniyet teşkilatımız her önlemi aldı, bizzat gözlerimle gördüm" diye yanıtladı..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile birlikte dün çatışmada yaralanan polis memurları ile sivil vatandaşları ziyaret etti. Erdoğan, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde polis memurları Ayhan Öner, Çetin Çimen ile çatışmada yaralanan sivil vatandaş Burak İbrahim Ağaoğlu'nu ziyaret etti. Terör örgütünün ismini vermeden yaptığı konuşmada Erdoğan, "Terör örgütünün üst düzey yöneticisi olduğu bilinen bir kişi ölü olarak ele geçirildi. Maalesef bir emniyet amirimiz şehit oldu. 7 polis memurumuz, 2 sivil vatandaşımız yaralandı. Hayati tehlikeleri söz konusu değildir. Bu çatışmada maalesef 16 yaşında bir yavrumuz da şehit oldu. Öncelikle iki şehidimize Allah'tan rahmet yaralılara şifa diliyorum" dedi. Erdoğan, basın mensuplarının emniyetin çatışma sırasında gerekli önlemleri alıp almadığı yönündeki sorusuna, "Emniyet teşkilatımız gerekli her türlü tedbiri aldı. Kordonların çekildiğini bizzat ben gözlerimle gördüm. Ama buna rağmen o koruma bandının önüne geçenler oldu" yanıtını verdi. Televizyonların çatışma anında yaptığı canlı yayınları eleştiren Başbakan Erdoğan, "Bunun ulusal ve uluslararası camiada meydana getireceği olumsuz tesirleri hep birlikte göz önüne almamız gerekir. İlla bunun için RTÜK'ten talimat gelmesi, mahkemeden bir kararın çıkmasını beklemeye gerek yok" dedi. Erdoğan daha sonra çatışmada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Mazlum Şeker'in ailesini ziyaret ederek, taziyelerini bildirdi.

'DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Türk polisinin bugün bir kez daha tanıklık edildiği gibi vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması konusunda canını hiçe sayarak çalıştığını" bildirdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Gül, operasyon sırasında bir emniyet amirinin şehit olması, bir vatandaşın hayatını kaybetmesi, 7 polis ile 3 sivilin yaralanmasından "derin üzüntü duyduğunu"' belirtti.