kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İşimiz kolay değil"

AA
Giriş Saati : 25.04.2009 14:41
Güncelleme : 25.04.2009 22:15
Yeni Haber
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, DSP ve Saadet Partisi İzmir il başkanlıklarını ziyaret etti.

DSP İzmir İl Başkanlığını ziyaretinde konuşan Aziz Kocaoğlu, kenti daha deneyimli ve katılımcı anlayışla yönetmek istediklerini belirterek, parti yöneticilerinden destek istedi.

Kısıtlı kaynaklarla kenti kalkındırmak durumunda olduklarını ifade eden Kocaoğlu, ''Şimdiye kadar hata yapmadık, bundan sonra da yapacağımızı sanmıyorum. Bu 5 yıl bana göre çok iyi geçecek. Önümüzdeki 5 yılda yatırımcı bakanlıklarla İzmir Büyükşehir Belediyesinin yatırım yarışı, tatlı rekabet ortamında olmasından yanayım. Biz yatırım yaptıkça hükümetin de yatırım yapması gerekir'' dedi.

Kocaoğlu, Üçyol-Üçkuyular metro hattı ve Aliağa-Menderes hafif raylı sistem projelerinde işin zor tarafının bittiğini, geri kalan kısmın tamamen yüklenici firmanın iyi niyetine, satın alma gücüne ve iş yapma kabiliyetine kaldığını söyledi.

Bu tür işlerde süre vermenin riskli olduğunu belirten Kocaoğlu, ''Aksilik olmazsa 2 ay içinde Aliağa-Menderes güney hattında deneme seferleri başlatılacak. Metronun tamamlanması ise yıl sonunu bulabilir'' diye konuştu.

Aziz Kocaoğlu, suyun ucuzlatılması ve ücretsiz ulaşım gibi sosyal belediyecilik projeleri olup olmadığıyla ilgili soru üzerine şunları kaydetti:

''Belediye, İZSU zam yapması gerekiyorsa bunu yapacak. İZSU kendi işini, ESHOT kendi işini yapacak. Belediye de sosyal destek faslında gerekli desteği verecek. Suyu kime göre ucuzlatacağız? Aslında ESHOT da İZULAŞ da zarar ediyor. Ücretsiz yolcu taşımamalıyız. Çünkü bunlar ulaşımda zarar ediyor, yüzde 15-20 oranında ücretsiz yolcu taşınıyor. Deliği bol olan bir yerde, dibi delik bir ambarda buğday doldurmaya çalışıyoruz.''

Kocaoğlu, şu an kaynak sularının eskisinden çok daha sağlıklı ve tatlı olduğunu ifade ederek, ''Arsenik işi balondu, balon olarak da gitti. Kızılırmak suyunun kesinlikle Ankara'ya verilmemesi gerekiyordu. Arsenik sorunu, bunun üzerini kapatmak, dikkati buraya çekmek için yapılan bir şeydi'' dedi.

Aziz Kocaoğlu, engelli vatandaşlar için sosyal kampüs kurmayı planladıklarını da bildirdi.

DSP İzmir İl Başkanı Günay Tüzün de Kocaoğlu'na başarı diledi.

İŞİMİZ KOLAY DEĞİL

Aziz Kocaoğlu, daha sonra, Saadet Partisi İzmir İl Başkanlığında, eski il başkanı ve partinin yerel seçimlerde İzmir büyükşehir belediye başkan adayı olan Şerafettin Kılıç'la görüştü.

Kocaoğlu, ''İşimiz kolay değil, ekonomik kriz var. Ama bunu hep beraber aşabiliriz. Sizleri birlikte çalışmaya davet ediyorum'' diye konuştu.

Şerafettin Kılıç da Kocaoğlu'nu tebrik edip başarı dileyerek, yapıcı muhalefet desteğini sürdüreceklerini kaydetti.

Kılıç, ''İyi işlerinizde destek olacağız, kötü işlerinizde ikaz edeceğiz. Kırmadan, dökmeden İzmir'in layık olduğu yere gelmesi için birlikte çalışacağız'' dedi.