kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

DTP mitinginde 7 kişi tutuklandı

AA
Giriş Saati : 25.04.2009 14:21
Güncelleme : 25.04.2009 22:15
Yeni Haber
Bitlis'te seçim öncesinde Demokratik Toplum Partisince (DTP) düzenlenen mitingde yasa dışı slogan attığı ve terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı iddiasıyla dün gözaltına alınan 11 kişiden 7'si tutuklandı...
Alınan bilgiye göre, 29 Mart yerel seçimlerinden önce seçim çalışması yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in Bitlis'te katıldığı mitingin kamera görüntülerini inceleyen güvenlik güçleri, yasa dışı slogan attığı ve terör örgütünün propagandasını yaptığı iddiasıyla dün 11 kişiyi Bitlis merkez ve Tatvan ilçesinde gözaltına aldı.

Gözaltına alınan 11 kişiden 7'si çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevine konuldu. Diğer 4 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TUTUKLANAN DTP'LİLER İÇİN OTURMA EYLEMİ

Türkiye genelinde birçok ilde eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alınan ve bir kısmı tutuklanarak cezaevine gönderilen DTP'lilere destek veren bir grup partili oturma eylemi yaptı. Demokratik Toplum Partisi (DTP) Fatih İlçe binası önünde toplanan 50 kişilik grup tutuklananların serbest bırakılmasını istedi.

Diyarbakır, Tunceli, Batman, Mardin, Arnkara, Elazığı gibi illerde yapılan ve aralarında DTP genel başkan yardımcılarının da bulunduğu çok sayıda kişinin tutuklandığı operasyonlar DTP'liler tarafından protesto edildi. Partinin Fatih ilçe binası önünde toplanan partililer basın açıklaması yaparak tutukluların serbest bırakılmasını istedi. "İrademize saygı duyun, DTP halktır, Halkın iradesine dokunulamaz, Hepimiz Kürdüz hepimiz DTP'liyiz" yazılı pankartlar açan göstericiler adına parti yöneticisi Hıdır Doğan basın açıklamasını okudu. Açıklamada tutukluların derhal serbest bırakılmasını isteyen Doğan, gözaltı ve tutuklamaların zorbalık örneği olduğunu savundu. Doğan, "Devlet AKP şahsında halkımızın demokratik meşru kazanımlarını yok etmeye çalışmaktadır. Büyük bir gözaltı furyası ile eş başkan yardımcılarımız, kadın temsilcilerimiz hukuksuzluk ve zorbalık örneği ile karşı karşıya bırakıldı. Seçimlerin hemen ardından yapılan bu operasyon oldukça anlamlıdır. AKP seçim yenilgisini yaptığı bu zorba saldırıyla örtbas etmeye çalışmaktadır" dedi.

Göstericiler arasında bulunan bir çocuğun elindeki "23 Nisan çocuk bayramı değil, çocuk cinayeti günü" yazılı pankart da dikkat çekti. Polisin müdahale etmediği gösteri basın açıklamasının okunmasının ardından göstericilerin bir süre sessizce alanda oturmasıyla devam etti. Göstericiler olaysız dağıldı.