kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Çocuklara savaşı anlatacak!

Özlem ESMERGÜL
23.04.2009
'Yarım Kalan Masal' adlı filmde Çanakkale Savaşı'nı anlatacak olan yönetmen İsmail Altınata: Ünlü isim yok çünkü anlatamazlar!..
Medyainnovia'nın yapımcılığını üstlendiği, Mevlana İdris ve Erol Hızarcı'nın senaryosunu yazdığı 'Yarım Kalan Masal' isimli film, çocuklara Çanakkale Savaşı'nı anlatabilmek amacıyla çekilen ilk uzun metrajlı çocuk filmi olacak. Oyuncularını Çocuk Esirgeme Kurumu'nda yaşayan minikler arasından seçen yönetmen İsmail Altınata, çocukları ve gençleri hedef alan bu uzun metraj çalışmasında ünlü oyuncularla çalışmak istemediğini söylüyor. Çünkü gençlerin aklında magazinle yer etmiş oyuncuların, bu hikayeyi iyi anlatabileceğini düşünmüyor.

Eylül'de bitecek
Altınata "Biz ilk kez çocuklar için bir dönem filmi çekiyoruz. Bu önemli bir sorumluluk... Tarihçi, pedagog ve eğitmenlerden oluşan beş kişilik bir danışma kuruluyla çalışmalarımızı geliştiriyoruz" diye konuşuyor. Çekimleri haziran ayında Çanakkale'de başlayacak olan film, eylül ayında vizyona girecek. Filmin müziklerini Can Atilla'yapacak.

Filmin konusu:
'Yarım Kalan Masal'da, çocuğuna her gece masal anlatan ve ertesi gün masalına kaldığı yerden devam eden bir babanın yaşadıkları anlatılıyor. Baba, köye düşen bombanın ardından cepheye gitme kararı alıyor. Çocuk da babasının yarım bıraktığı masalı, bir gün gelip tamamlamasını beklemeye başlıyor. Ve çocuk savaşın tüm şiddetini hissediyor.
Haberin fotoğrafları