kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türker: Niye ceza aldık cevabı bende değil

22.04.2009
Petrol Ofisi'nin CEO'su Melih Türker, niye kamu ihalelerine 1 yıl katılmama cezası aldıklarını kendisinin de çözemediğini söyledi..
Kamu ihalelerine 1 yıl süre ile girmesi yasaklanan Petrol Ofisi'nin CEO'su Melih Türker, "Petrol Ofisi neden ceza almıştır? Cevabı bende yok" diye konuştu. Düzenlediği basın toplantısında cezayı Pazartesi günü saat 16.30'da faksla öğrendiklerini belirten Türker, son 6-7 yıldan bu yana yapılan ihalelerde sadece fuel-oil 5 istenmesi gibi bir durumun olmadığını, Ekim 2008'de şartname değiştirilerek fuel-oil 5 alım ihalesine dönüştürüldüğünü anlattı.

'FUEL OİL 5 RAFİNERİNİN İŞİ'
Türker, "Fuel-oil 5 elde etmek rafinerinin yapabileceği bir iş. Türkiye'de tüketilen toplam fueloil'in yüzde 70'i 6, yüzde 30'u ise 5'tir. İhaleden sonra biz bu durumu rafineriye bildirdik. Onlar da fuel oil 5 üretemeyeceklerini söylediler. Biz de şartlı teklifimizi yasal itiraz süresi içinde EÜAŞ'ya ilettik. EÜAŞ haleye kazandığımızı resmi bir mektupla bildirdi" dedi. Daha sonra 36 bin ton fuel - oil 6'yı Ambarlı tesislerine verdiklerini belirten Türker, kamunun cirolarının yüzde 9'unu kârlarının ise yüzde 5-6'sını oluşturduğunu söyledi. Türker, "Kamudan alacağımız 50 - 60 milyon TL civarında. Sayın bakan ile bir görüşmemizde parayı alamadığımız için sevkıyatı keseceğimizi söyledim. O da 'Kesme İstanbul'u elektriksiz bırakırsın' demişti. Biz de bunu sineye çekmiştik" ifadesini kullandı. Doğan Holding Genel Koordinatörü Nebil de yaptığı yazılı açıklamada, kamu ihalelerine girme yasağnDoğan Holding'e de uygulandığınbelirterek, "Bu cezalanduygulamalarDoğan Grubu'nun yayduyulan rahatskaynaklanSindirme kampanyasyayçizgimizi değiştirmez" dedi.