kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

21.04.2009
Yapı Kredi 410 milyon $ sendikasyon aldı
Yapı Kredi, 410 milyon dolarlık sendikasyon kredisi aldı. 136 milyon dolar ve 210.5 milyon euroluk 1 yıl vadeli kredinin faiz oranı yıllık yüzde 1.25 oldu. İhracatın finansmanı için kullanılacak olan sendikasyona Wachovia Bank'ın koordinatör banka görevini üstlendiği 20 banka katıldı. Yapı Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, bankanın yüksek itibarını gösteren bir işleme imza attıklarını belirtti.

Kredi kartları açık kredi gibi kullanılıyor
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince "Bu ortamda açık kredi gibi kullanılan kredi kartının faizinin düşük olmasının çok yararlı olacağını düşünmüyorum'' dedi. İzmir'deki 'İş'le Buluşmalar'' toplantısında konuşan Özince "Açık kredinin faizi düşük olmaz, düşük olsa çok daha kötü neticeler de çıkar. ABD'de bankacılık sektörü dünyayı etkileyecek sorunlar yarattı. Yarın Türkiye'de bir kredi kartı sorunu Türkiye bankalarını ve vatandaşlarını yeniden bir bankacılık krizine sokacak hale getirilmemeli" dedi.

Kolombiya'ya 10.4 milyar dolar kredi
Kolombiya, krizden korunmasına yardımcı olması için IMF Esnek Kredi Hattı programından 10.4 milyar dolar kredi talep etti. IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn yaptığı açıklamada, Kolombiyalı yetkililerin küresel finans krizine uygun biçimde karşılık verdiklerini, Kolombiya'nın Esnek Kredi Hattından yararlanma talebini IMF Yönetim Kurulu'nun hızla onaylaması çabasında olacağını bildirdi. Esnek krediden daha önce Meksika (47 milyar dolar) ve Polonya (20.5 milyar dolar kredi istedi.

ABD'li otomotivcilere 5.5 milyar $
ABD Hazinesi'ninşirket kurtarma fonunu denetleyen bağımsız denetleme kurumunun raporuna göre hükümet, Fiat ile ortaklık görüşmeleri yürüten Chrysler'a bu ay sonuna kadar 500 milyon dolara yakın yardım yapacak. Hükümet Mayıs'ta da, General Motors'a iflasa düşmeden yeniden yapılanabilmesi için 5 milyar dolara kadar destek sağlayacak. Obama yönetiminin otomotiv için kurduğu çalışma komisyonu, Chrysler ile Fiat'ın ortaklığa gitmesi için bu hafta görüşmeler düzenleyecek.