kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn

Zehirli fatura 4.1 trilyon $'a çıkabilir

21.04.2009
IMF'nin Küresel Mali İstikrar Raporu'nda zehirli varlıklardan kaynaklanan zararın ABD, Japonya ve Avrupa'da toplam 4.1 trilyon doları bulabileceği belirtildi..
Uluslararası Para Fonu (IMF), zehirli varlıklardan kaynaklanan toplam küresel zararın ABD, Japonya ve Avrupa'da 4.1 trilyon doları bulabileceğini bildirdi. IMF tarafından yayımlanan Küresel Mali İstikrar raporunda ABD kökenli varlıklardan kaynaklanan zarar toplamı tahmini de 2.2 trilyon dolardan 2.7 trilyon dolara yükseltildi. Raporda, ABD'deki 2.7 trilyon dolarlık zararın, 1.6 trilyon dolarlık kısmının konut kredisi destekli menkul kıymetlerden, 1.07 trilyon dolarlık kısmının da kredi kayıplarından oluştuğu vurgulandı. Avrupa'daki kayıpların 1.2 trilyon doları aştığı kaydedilirken, Japonya'nın da 149 milyar dolarlık zararının olduğu belirtildi. IMF raporuna göre, küresel ekonomide oluşacak zararların büyük kısmının bankalarda meydana gelmesinin beklendiği, bankaların elindeki menkul kıymetlerde meydana gelebilecek zararın 2.8 trilyon dolara kadar tırmanabileceği kaydedildi.

KARARLI OLUN
ABD ve Avrupa'da bankaların zararlarının daha da artabileceğine dikkat çeken IMF, tüm üye ülkelerin hükümetlerinden, küresel çöküşün önüne geçebilmek için kararlı politika adımları atmalarını istedi. Fon, ülkelerin bankacılık sistemlerine mali katkıda bulunmasının yeterli bir eylem olmadığını, zehirli varlıkların ayıklanması ve iflas düzeyindeki mali kurumların kapatılması gerektiğini bildirdi.