kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TÜRKONFED'in Başkanlar Konseyi toplantısına TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mardin Valisi Hasan Duruer, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen de katıldı.

'Krizin bedeli işsizlik çaresi serbest bölge'

Barış ERGİN/EKONOMİ
21.04.2009
TÜRKONFED Başkanı Beysel, serbest bölgelerin çalışması için yapılacak düzenlemelerin krizde ülkeye katma değer yaratabileceğini söyledi..
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Beysel, istihdam sorununun çözümü için öncelikle istihdam üzerindeki yükün azaltılması ve aktif iş gücü programlarının etkinleştirilmesi gerektiğini kaydetti. Beysel yıllardır bir türlü arzu edilen seviyelerde üretime geçemeyen serbest bölgelerin çalışması için yapılacak bazı düzenlemeler kriz döneminde ülkeye katma değer yaratabileceğini bildirdi.

'BEDEL ÖDEYECEĞİZ'
TÜRKONFED'in Başkanlar Konseyi toplantısının yapıldığı Mardin'de konuşan Beysel işsizlik sorununun devam edeceğinin görüldüğüne dikkati çekti. Beysel "Bütçe açığının bu yıl yüzde 5'e yaklaşacak olması, kriz karşısında ödeyeceğimiz ayrı bir bedel. Bozulan mali denge, kamunun yurtiçi piyasalardan daha fazla borçlanması anlamına gelecek. Kamu yatırımlarının ve harcamalarının hızla artmasına rağmen, ekonomi yüzde 6.2 daraldı. Koşullarda kayda değer bir gelişmenin olmaması durumunda 2010 ve 2011 yıllarına da Türkiye ekonomisinin büyüme hızı çok düşük çıkacak. Kriz nedeniyle üretim ve ticaretin hızla daraldığı, kredi stokunun düştüğü bir ortamda, özel sektörü daha ciddi sıkıntı içine sokmaması için ilan edilen kredi garanti fonundaki iyileştirmelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekecek'' diye konuştu. İyimser olmak için de bazı nedenler olduğunu ifade eden Beysel "Faizler ve enflasyon tarihte görülmemiş ölçüde düşük seviyelere indi. Kurlar ihracatı destekleyecek tablo arz ediyor. Bölge ülkeleriyle ticari ilişkiler artıyor. Enerji ve ulaştırma fiyatlarının geriliyor olması, dış ticareti olumlu etkiliyor. Kriz sürecinde doğru pazarlara ve doğru sektörlere odaklanan şirketlerin kriz sonrası ciddi avantajlar yakalar" dedi.