kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Büyük resim için tıklayın

Kur Türkiye'ye yarıyor Yunanlılar kan ağlıyor

19.04.2009
İngiliz The Sunday Times gazetesi Yunanistan'da geçen seneye göre yüzde 30 oranında azalan rezervasyonların düşen kur nedeniyle Türkiye'ye yaradığını yazdı..
İngiltere'de yayımlanan The Sunday Times gazetesi, Yunanistan'da tatil rezervasyonlarının yüzde 30 oranında gerilediğine dikkat çekerek buna karşın Türkiye'ye yönelik tahminlerin arttığına dikkat çekti. Gazete, Yunan hükümetinin aldığı teşvik önlemlerinin istenilen sonuçlar vermediğine değinirken "Türkiye'ye yönelik turizm yüzde 46 artarken, Yunan turizm sektörü felaketle karşı karşıya" yorumunu yaptı.
Gazete Yunan hükümetinin krizin başlamasıyla turizm sektörüne destek olmak için havayollarından alınan iniş vergilerini bir süreliğine askıya aldığını ancak charter şirketlerinin ortalama bir ailenin tatil maliyetinde 40 sterlin civarında indirim sağlayan bu vergi avantajından yolcularını yararlandırmaya yanaşmadığını kaydetti.
Bu özelliği ile hükümetin önlemlerinin yetersiz kaldığının üzerinde durulan haberde "Ziyaretçilerin sayısının büyük ölçüde düşmesi, turizmden geçinen yüzlerce işyerini kapanması ile tehdit ederken, Yunan turizm sektörü bir felaket ile karşı karşıya" denildi.

TÜRKİYE'NİN ŞANSI ARTIYOR
Bazı tahminlere göre Türkiye'ye yönelik turizm yüzde 46 artarken haberde açıklamalarına yer verilen SETE Turizm Derneği Başkanı Nikos Angelopulos da, küresel resesyon ile Türkiye ve Mısır gibi Euro Bölgesi dışındaki daha çekici döviz kurlarının turistleri bu ülkelere yönlendireceğini söyledi.