kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Krizin hızı yavaşladı dip henüz görülmedi'

19.04.2009
ABD'de ki son günlerdeki iyileşmenin temkinli karşılanması gerektiğini belirten Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'ya göre kriz yavaşlasa da dip görülmedi..
Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, krizin hızının yavaşladığını ancak hala 'gidecek yolu' olduğu izlenimi bulunduğunu söyledi ve ekledi: "ABD'deki iyileşmeyi temkinli karşılıyorum." Sabancı, gazetecilerle sohbet toplantısına, "Yeni dönemde herkes, şirketler de seçici olacak" değerlendirmesiyle başladı. Sabancı, şu sıralar yabancı ortakların gidiş gelişlerinin çok arttığını kaydetti. 'Bunlar hayırlı gidiş gelişler mi' sorusuna Sabancı'nın verdiği yanıt şöyle: "Carrefour CEO'su Jose Luis Duran (Sabancı Grubu'nun Türkiye'deki partnerlerinden biri) daha önce Türkiye'yi ilk 5-6 ülke arasında sayıyordu, artık ilk üçte değerlendiriyor.
Yani bunlar hayırlı gidiş gelişler." "2009 zor bir yıl ancak ben aşacağımızı tahmin ediyorum" diyen Sabancı, hükümetin 2009 için revize ettiği yüzde 3.6'lık küçülme rakamını gerçekçi bulduğunu kaydetti. Daralmanın yüzde 5'e çıkabileceğini söyleyenler olduğunu, onların varsayımının bu yıl hiç kıpırdama olmayacağı tahminine dayandığını belirten Sabancı, "Ancak biz bu yılın son çeyreğinde kıpırdanma olacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
Sabancı'nın toplantıda beklediği soru ise 'Krizin dibi göründü mü?'ydü. Sabancı "Sorunun geleceğini bildiğim için danışmanlarıma sordum. Ben alamadım o yanıtı... Gözlemim krizin hızı yavaşladı. Ancak daha hala gidecek yolu var gibi görünüyor" değerlendirmesinde bulundu.

TÜRKİYE'NİN İSRAF ETME LÜKSÜ YOK
- Yangın söndürme paketleri sürmeli.
- IMF'nin yeni rolünün Türkiye için faydalı olacağına inanıyorum.
- Vergide gri alanlar azaltılmalı.
- Krizde Merkez Bankası, BDDK gibi bağımsız kurullar önemli işler yaptı. Vergide de benzer yapılanma olabilir.
- Döviz borçlanmalara dikkat edilmeli, Türkiye'nin israf etme lüksü yok.