kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
20 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bir damla su için 30 bin nefer

Barış ERGİN
20.04.2009
Türkiye 2011'e su yoksulluğuyla girecek. P&G ve Tesco Kipa 30 bin öğrenciye bu gerçeği anlatıp geleceğe yatırım yapacak..
Dünyada 1 milyar insan temiz içme suyuna hasret olarak yaşamlarını sürdürüyor.
Ya da sürdürmeye çalışıyor diyelim. Yani yaşayan her yedi insandan birinden bahsediyoruz. Biz ne zaman bu kervana katılacağız. Uzun bir gelecekte değil maalesef. Şu anda 111 litrelik bir kişi başına tüketim var. Eğer önlemler şimdiden alınmazsa bundan 2 yıl sonra su yoksulluğu çeken ülkeler arasına gireceğiz. Bu konuda sürekli bir şeyler duyuyor, okuyor ve seyrediyoruz. Devlet ve özel sektörün yaptığı ve yapmadıkları ortada. Halkın bu işe katılması ise daha çetrefilli bir iş. Milyonlarca insanın eğitilmesi gerekiyor.
Zaten sorunlu halde bulunan eğitim sisteminden bu süreci yönetmesini beklemek yanlış olur. Ne yapılmalı? Özel sektörün acilen el atarak çorbada tuzu bulunması gerekiyor.

100 BİN TL HARCANACAK
Bunu yapan firmalardan Procter and Gamble (P&G) ve Tesco Kipa altı ilde 30 bin öğrenciye eğitim vermeye hazırlanıyor. Projenin adı "Bir Damla Gelecek". Oldukça ironik ve güzel bir isim. 30 bin rakamı oldukça iddialı. Ama geçtiğimiz yıl 30 bin öğrenciye hijyen konusunda eğitimler verilmiş. Bu yıl daha da önem kazanan su kaynaklarının tasarruflu kullanımı konusunda öğrencilere doğru alışkanlıklar kazandırmak amaçlanıyor. Oldukça da yüklü bir meblağ belirlenmiş proje için. Bu yıl için yapılacak yatırım miktarı 100 bin TL'yi aşacak.