kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bugün gösterilecek Hayatın Tuzu Bitlis'te geçiyor.

Festivali Altın Lale heyecanı sardı

OLKAN ÖZYURT / SABAH
13.04.2009
Festivalde sıra, Altın Lale yarışmasına geldi. Ulusal Yarışma'daki Türk filmlerine seyircilerin ve yabancı basının ilgisi büyük..
Festivalin ikinci haftasında Altın Lale yarışma heyecanı damgası vuracak gözüküyor. Hem ulusal hem de uluslararası yarışmada yer alan filmler birer birer görücüye çıkmaya başladı. Pazar günü Ulusal Yarışıma'da yer alan Mommoile Uzak İhtimal gösterildi. İki film de belli bir çıtanın üzerinde olduğu için, Türkiye'deki ilk sınavlarından başarıyla geçtiler. Lakin Uzak İhtimal film sonrası konuşmalarda epey bir didiklendi. Anadolu'dan İstanbul'a tayini çıkan bir müezzin ile kilisede çalışan Clara'nın imkânsız aşklarını konu alan filmde, kadın karaktere yönelik eleştiriler başı çekiyordu. Festivalde dün de Semih Kaplanoğlu'nun Süt filmi ile Ümit Ünal'ın Gölgesizler'i gösterildi. Bugünse İki Çizgi, Pandora'nın Kutusu ve Hayatın Tuzu gösterilecek. Genel olarak yönetmenlerin de katıldığı bu gösterimlere yabancı basın mensupları da epey ilgi gösteriyor.

HİKMET BEY ARTIK YOK
Kriz ortamında bile festivale tam destek veren ve yine festivalin ana sponsoru olan Akbank'ın çektirdiği reklam filminin teması bazı şeylerin hiç değişmediğine vurgu yapıyor. Mesaj açık; "Hayatta bazı şeyler değişmez, Akbank'ın festivale desteği gibi..." Film insanların hayatlarındaki değişimlerden dem vuruyor, sonra sözü/kamerayı Emek Sineması'na getiriyor. Kapıda Emek Sineması'nın önemli yüzlerinden yer gösterici 'Hayri Abi' olarak bilinen Hayrettin Akkoç, seyirciyi karşılıyor. Fakat hayat, keşke bu reklam filmi gibi olsaydı. Bu yıl festival müdavimleri Emek Sineması'nda Hayri Abi dışında diğer çalışanlarla karşılaşamadı. Tabii bizde de içten içe bir merak oluşmadı değil hani. Başta sinemanın renkli simalarından, Hikmet (Dikmen) Bey olmak üzerine kimse ortalıkta gözükmüyordu. Sonra işten ayrıldıkları ortaya çıktı. Emek Sineması yöneticisi, Hikmet Bey ve yer göstericiler Murat Aldemir, Aykut Karaağaç, Ali Kuzudişli, Ahmet Yumurtacı ile yollarını ayırmıştı. Murat Aldemir'in sinemaya ziyaret amaçlı gelmesiyle etrafında hemen sevgi çemberi oluştu. Gözleri hafiten doldu... "Emekli olduk evde oturuyoruz" diyebildi.
Haberin fotoğrafları