kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Ergenekon'da yurt çapında yürütülen yeni dev operasyon dalgası, seçim sonrasında gündemi salladı. 18 ilde 83 ayrı adrese şafak vakti operasyon yapıldı. 43 kişinin gözaltına alındığı operasyon bu kez ÇYDD, ADD, ÇEV ve 68'liler Vakfı gibi kuruluşlara da sıçradı. Derneklerin yurt çapındaki binalarında arama yapıldı. Ankara'da Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri Prof. Haberal'a, İstanbul'da da ÇYDD Başkanı Saylan'a destek vermek için yüzlerce kişi toplandı. 12. Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Öztürk, eski İnönü Üniversitesi Rektörü, eski Uludağ Üniversitesi Rektörü, eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü de gözaltında 12. dalga, aralarında 3'ü eski 5 rektörün de bulunduğu profesörlere uzandı. Başkent Üniv. Rektörü ve Kanal B'nin sahibi Prof. Haberal da gözaltına alındı..
Ergenekon soruşturması, Türkiye'de dün 18 ilde ve 83 ayrı noktaya yapılan 12. dev operasyon dalgasıyla, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'a kadar uzandı. Ankara'da ÇYDD Ankara Şubesi ile Çankaya Şubesi'nde arama yapıldı. Ankara polisi, Ergenekon Terör Örgütü (ETÖ) soruşturması kapsamında, bugüne kadar yapılan en kapsamlı aramalardan birini gerçekleştirmiş oldu. Savcılığın talimatı ile Ankara'da 16 ayrı noktada arama yapan polis, çok sayıda CD ve bilgisayara el koydu. Sabah saatlerinde duş alırken ekiplerin evine geldiği Mehmet Haberal'ı, İstanbul'a götürülürken, Esenboğa Havalimanı'nda 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel uğurladı. Demirel'in bu tavrı anlamlı bulunurken, Haberal'ın da 12 Eylül darbesi sonrasında Zincirbozan'a giden Demirel'i aynı şekilde uğurladığı ortaya çıktı.

POLİS, DUŞTAYKEN GELDİ
Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün talebi ve mahkeme kararı, önceki akşam Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne çok gizli ibaresiyle ulaştırıldı. Mehmet Haberal'ın oturduğu Ümitköy jandarma bölgesi olduğundan, Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, durumu jandarmaya iletti. Dün sabah 07.00'de, Terörle Mücadele Şubesi'nden 2 ekiple 30 kadar jandarma, Ümitköy Mutlukent Mahallesi Muhtarı Ayfer Yargıç'ı da yanlarına alarak, Haberal'a ait Ümitköy 4. Cadde ile 11. Cadde köşesindeki 48 numaralı 3 katlı villaya geldiler. Polis ve jandarma, Haberal'ın Ümitköy'deki evine girdiğinde saat 07.05'i gösteriyordu. Tripleks binanın kapısında bekleyen şoförü ve koruması Haberal'ın duşta olduğunu söylediler. Polis, jandarma ve muhtar Ayfer Yargıç, yaklaşık yarım saat Mehmet Haberal'ın duştan çıkmasını bekledi. Pencereden bakan Haberal, "Hayrola?" diye sordu. Polis terörle mücadele şubesi ekibi, İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nden çıkartılan arama ve gözaltı kararını gösterip, "Ergenekon örgütüne üye olmak ve yardım etmek iddiasıyla hakkınızda arama ve gözaltına alma kararı var. Buna istinaden evinizde arama yapılacak" bilgisini verdi. Mehmet Haberal, şaşkın bir şekilde kapıyı açarak, "Buyurun" dedi. Polisler, jandarma ve mahalle muhtarı ile eve birlikte girdi. Haberal, rektör yardımcıları ile avukatlarına telefon ederek "acele" eve çağırdı. Aramalar sürerken eve Kanal B Haber Müdürü Metin Kayıhan ve MHP milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın yanı sıra üniversite bünyesindeki televizyonun yöneticileri de geldi.

EKİPLERE YARDIMCI
Üç katlı evde 2 saat 40 dakika süren arama saat 09.43'de bitti. Mehmet Haberal'ın villasında, 1 adet dizüstü bilgisayar, 2 dosya, bazı yazılar, çok sayıda CD ve ruhsatlı 2 tabancasına tutanakla el konuldu. CD'lerde Haberal'ın katıldığı panellerde yaptığı konuşmalar, organ nakli ile ilgili verdiği konferanslar, yanık kongresine ait CD görüntüleri ve televizyonda yaptığı konuşmalar bulunduğu bildirildi. Mehmet Haberal'ı almak için gelen Audi A-6 marka makam otomobilinde de arama yapıldı. Arama sürerken, Mehmet Haberal'ın evinin içinde rahatça hareket etmesine izin verildi. Moralini yüksek tutan Haberal, bazı dolap ve çekmeceleri bizzat açarak ekiplere yardımcı oldu. Prof. Dr. Mehmet Haberal, evindeki arama işlemi tamamlandıktan sonra terörle mücadele polisi tarafından gözaltına alınarak saat 10.00'da Ankara Adliyesi içindeki Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Haberin fotoğrafları