kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
MELİHA OKUR

19 numaralı başlık

Türkiye, tuhaf bir ülke! Açılan başlığı kapatamıyor, yeni başlıklar açamıyor, sonra da "AB bize karşı" diye ucuz siyaset yapmaya bayılıyor. Oysa önce ev ödevini yapmak gerekiyor. AB'nin kilidi sayılan 19 numaralı "İstihdam ve Sosyal Haklar" başlığı ise "Haydi durma Türkiye!" diyor.
19 numaralı başlık deyip geçmeyin!
Kopenhag Kriterleri'nin olmazsa olmaz koşulu! En az " Kıbrıs" dosyası kadar kritik. Türkiye bu başlığı açamazsa, açılacak başlık olmayacak! Eğer 19 nolu başlığı açarsak 21 ve 22 nolu başlıklarda görüşmeler başlayacak.
Bu başlıkla birlikte 2821 sayılı "Sendikalar Kanunu" ile 2822 sayılı "Toplu Sözleşme Grev Lokavt Kanunu" değişecek. Türkiye'de ücrete dayalı sendikacılık, sendika ağalığı dönemi ve düzeni bitecek!..
İki yıldır kıyamet kopuyor. Bir tarafta işçi sendikaları; Türk-İş, DİSK ve Hak-İş, diğe r tarafta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) sürekli ayak diriyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise işçi ve işveren sendikalarıyla sürekli görüşme halinde.
Ama hiçbir şey değişmiyor.

Türkiye'de 3 milyon sendikalı işçi var!
Ancak resmi rakamlar böyle söylemiyor. Sendikalı işçi sayısı 700 bin.
İddia o ki, önümüzdeki günlerde kamu işyerlerinde toplu iş görüşmelerine başlayacak olan Türk-İş'in bile üye işçi sayısı 260 bin. Dolayısıyla Türkiye, sendikal örgütlenme konusunda kötü sınav veriyor. AB çok net. "Kesinlikle nisan sonuna kadar bitmeli" diyor. 19 numaralı başlık, sendikal örgütlenmeyi tabana yayacak.
Diyeceksiniz ki; " İşçi sendikaları ile işveren sendikalarının derdi ne?"
Çok basit. Bu kayıkçı kavgasının ana nedeni güç kavgası, hiçbir kurum iktidarı elden bırakmak istemiyor. Sorarım size, eğer dediğimiz gibi olmasa iki yıldır bir yasa çıkmaz mıydı? Bu ülkede kurumlar samimi değil!..
Türkiye yine sınıfta kaldı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın