kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
14 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Uçakta ölen 'İplik Kralı'na hüzünlü veda

Recai KÖMÜR - Cevdet ÖZDEMİR
13.04.2009
By-pass olduğu ABD'ye kontrol için giderken uçakta yaşamını yitiren Ören Bayan'ın eski patronu Moiz Dana'nın cenazesi, İstanbul'a getirildi. Ünlü işadamı bugün Ulus'ta toprağa verilecek..
ABD'de by-pass olduğu Cleveland'a kontrol için giderken uçakta nefes darlığı nedeniyle fenalaşarak kalp krizinden ölen Ören Bayan'ın eski patronu 83 yaşındaki Moiz Dana'nın cenazesi, dün İstanbul'a getirildi.

'YOLCU MAĞDUR OLMASIN'
Türkiye'nin ilk nakış ve dantel ipliği firmalarından Ören Bayan'ın eski sahibi Moiz Dana, geçen cuma sağlık kontrolü için İstanbul'dan New York'a gitmek üzere bindiği THY uçağı, JFK Havalimanı'na inişine 4.5 saat kala Atlas Okyanusu üzerindeyken fenalaştı. Nefes darlığı çeken Dana, uçakta bulunun biri kardiyolog, üç doktorun müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Kalp krizinden yaşamını yitiren Dana'nın ailesi, pilotun İstanbul'a geri dönebileceğini söylemesine rağmen yolcuları mağdur etmemek için yola devam kararı verdi. THY'nin tarifeli seferiyle dün sabah saat 10.00'da New York'tan İstanbul'a getirilen Moiz Dana'nın cenazesi Atatürk Havalimanı Kargo Terminali'nden yakınları tarafından teslim alındı. Moiz Dana, reklam ve tanıtıma büyük önem vererek, yenilikçi yaklaşımlarla pek çok rakibine fark attı. 1985'te "Türk sinemasının sultanı" Türkan Şoray'ı reklam filmlerinde oynatan Ören Bayan, tüm Türkiye'de tanınırlığını artırdı. Ören Bayan'ın, logosu ise bir fenomen kabul ediliyor. Dana'nın ani ölümüyle, eşi Ester Dana, kızı Leyla Acıman ve oğlu Metin Dana yasa büründü.

SENTETİĞE YENİLİNCE...
Moiz Dana'nın kızı ile evli olan Alen Acıman, kayınpederinin saygın bir tüccar olduğunu belirterek, "Ören Bayan'dan sonra başka işle uğraşmadı" dedi. 2000'li yıllara kadar Ören Bayan'ın lider olduğu yıllarda, sektöre polyesterin girmesiyle pamuk ipliğin pahalı kaldığını ve sentetiğe yenildiğini dile getiren Acıman, şöyle devam etti: "O güzelim pamuk polyesterin daha ucuz olmasına dayanamadı." Acıman, kayınpederinin 27 yıl önce ilk by-pass'ını olduğunu, her yıl ABD'ye kontrole gittiğini belirtti. Dana'nın cenazesi, bugün Ulus Aşkenaz Mezarlığı'nda saat 13.00'te yapılacak dini törenin ardından toprağa verilecek.