kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Bu akşam 'Altın Kızlar'ı kaçırmayın!

MUSTAFA KIZIL
10.04.2009
80'li yılların TV klasiği 'Altın Kızlar' bu akşam yerli versiyonuyla atv'de başlıyor. Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Türkan Şoray ve Nevra Serezli'nin rol aldığı dizinin yapımcısı Armağan Çağlayan: Yılladır isterdim, onları birlikte oynatmak bana nasip oldu!..
80'li yıllarda milyonları ekran başına bağlayan bir dizi vardı: 'Altın Kızlar'. Aynı evi paylaşan dört yaşlı fakat dinamik kadının yani Dorothy, Rose, Blanche ve Sophia'nın hikayesi tam yedi sezon yayınlanmış ve izleyici tarafından TV klasikleri arasında gösterilmişti. İşte bu dizi Armağan Çağlayan'ın yapımcılığında Türkçe'ye uyarlandı ve başrollerde de çok özel oyuncular var: Türkan Şoray, Fatma Girik, Hülya Koçyiğit ve Nevra Serezli... Dizinin yapımcısı Çağlayan "Bu hep aklımda olan bir projeydi" diyerek ekledi: "Sadece kabul edip etmeyeceklerini bilmiyordum..."

* Yıllar önce bir sinema filmi için yarışmaya girmişsiniz ve Fatma Girik'le beraber bir fotoğrafınız var...
Fatma Girik, Ekrem Bora ve Murat Soydan'ın orada olduğunu; hatta Fatma Girik'in beni görüp sevdiğini hatırlıyorum. Ama ben seçilmemiştim. Kahraman Kıral'ı seçmişlerdi. Sonrasında büyük bir stüdyoya gitmiştik.

* Bu hatıranızı ona anlattınız mı?
O başka bir yerden duymuş. Hatta dün Fatma Hanım bana söyledi, "Bir filmde oynayacakmışsın ama kazanamamışsın" dedi. Nereden duyduğunu sormadım. Belki ona ilk buluşmamızda ben söylemiş olabilirim. Sonrasında o fotoğrafı getirdim. Çok enteresan oldu. Yıllar önce oynayacakmışım, olmadı. Şimdiye kısmetmiş.

YEŞİLÇAM DAHA İYİYMİŞ
* Yeşilçam kökenli oyuncularla çalışıyorsunuz... 'Yeşilçam Kanunları' olduğu da bilinir. Bu dörtlüyle hiç sorun yaşadınız mı? Özel istekleri oluyor mu?
Şunu açık açık söyleyebilirim; 'Yeşilçam Kanunları' şimdiki televizyon kanunlarından çok çok iyiymiş. Çünkü Yeşilçam'ın yıldızları şimdiki televizyon yıldızlarından düzgün, daha sözünün eri ve daha titiz. Demek ki o yüzden star olmuşlar, diye düşünüyorum. Herkes 'dört tane divayla çalışıyorlar, acayip kaprisleri oluyordur' diye düşünüyor olabilir. Tam aksi, hiç kimse hiçbir sorun çıkarmıyor. Herkes senaryoyu 3-4 kere okumuş olarak ve tam vaktinde sete geliyor. Hiç kaprisleri olmadı. Yani, 'odamda şu olsun', 'onun odası benden daha büyük' tarzında hiçbir sorun yaşamadık.

* Heyecanlı mıydınız?
Gergindim daha çok. Ama şimdi hiç gerilmiyorum. Çünkü herkesin bildiğinin aksine, dördü de birbiriyle çok iyi arkadaş. Ben de birbirleriyle konuşmuyorlar sanıyordum. Daha önce hiç yan yana gelmemişler bu yüzden öyle sanıyor herkes. Ama hiç öyle değilmiş. Birbirlerinin evlerine gidip çaylar içiliyormuş. Bayağı arkadaşlarmış... 'Peki niye hiç birlikte oynamamışlar?'ın cevabı yok. Ama bana nasip oldu, çok da güzel oldu. Bir kere, bundan 30 küsur yıl önce Fatma Girik ve Türkan Şoray aynı filmde oynamış. Bir de Hülya Koçyiğit ile Türkan Şoray 'Genç Kızlar' diye bir filmde oynamış. Bir daha da hiç biraraya gelmemişler.

KİMSE ONLARA ROL TEKLİF ETMEMİŞ
* Teklifi ilk duyduklarında tepkileri ne oldu?
Fatma Hanım, "Anneyi oynarsam ve bu kadro olursa oynarım. Başka türlü oynamam" dedi. Hülya Hanım da aynı şeyi söyledi. Türkan Hanım da bu kadro çok özel olduğu için oynamak istedi. Meğer boş yere korkmuşuz çünkü onlar zaten beraber oynamayı çok istiyormuş. Ama 'nasıl olsa kabul etmezler' diye kimse cesaret edip, teklif etmemiş...

* Nevra Serezli kadroya sonradan girdi. Onun giriş hikayesi nedir?
Filiz Hanım sağlık nedenlerinden dolayı olmayınca Emel Sayın ile konuştuk ancak o da özel bir sebepten dolayı oynamak istemedi. Sonrasında Nevra Hanım'a teklif ettik. Diğer oyuncuların bu projede oynayacağını gazetede okumuş ve kendi kendine, "Hiç bana böyle projeler gelmez" demiş. Blanche'yi yani buradaki Gönül'ü en iyi kendisinin oynayacağını düşünüyormuş. Ben arayıp teklif götürdüğümde inanamadı.

* Fatma Girik'in rolünü seçtiğinden bahsettiniz. Diğer oyuncular da kendileri mi seçti?
Fatma Hanım anneyi oynamak istedi. Türkan Hanım, İnci karakterini çok sevdi. Biz bir ara değiştirmek istiyor gibi olduk. Ama 'İnci'den vazgeçmem' dedi. Hülya Hanım'ın da o öğretmen tavrından dolayı Dorothy'e çok yakıştığını düşünüyorum. Zaten her şey bir şekilde olurunu buldu.
Haberin fotoğrafları