kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
12 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat
Tayanç Ayaydın, 45. Antalya Film Festivali'nde 'En iyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanmıştı.

En büyük isteğim III. Richard olmak

10.04.2009
'Pazar-Bir Ticaret Masalı' filmindeki performansıyla yurtiçinde ve dışarıda 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülleri alan Tayanç Ayaydın, ileride III. Richard'ı oynamak istediğini belirterek ekledi: Son zamanlarda bir sürü hayvanla bir çiftlikte yaşamayı çok istiyorum..
Herkes onu 'Aliye' dizisinde canlandırdığı 'Doktor Kahraman' karakteriyle sevdi. Sonra 'Gece Yürüyüşü' ile efsane haline gelen 'Sıla' dizisinde de rol aldı. İlk uzun metrajlı filmi 'Kalbin Zamanı'yla ününe ün katan Tayanç Ayaydın, ikinci filmi 'Pazar-Bir Ticaret Masalı'yla ödüle doymadığını ve doymayacağını da kanıtladı. 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü kazanan Ayaydın, 61. Locarno Film Festivali'nde de aynı ödülü kucaklamayı başardı. Locarno'da ödül alırken mutluluğunu anne ve babasını arayarak paylaşan Ayaydın, ödül sonrası verdiği bir röportajda "Annem ve babam benim oyuncu olmamı çok istedi; o yüzden Locarno'daki ödül bir anlamda onların ödülü... Antalya'da bir hafta boyunca beni arayıp, 'Tayanç haber var mı?' diye sordular. 'Anne vallahi bilmiyorum. Öğrendiğim an size söyleyeceğim' dedim. Törende öğrendim, söz verdiğim için de 'Anne-baba bana verdiler' diye hemen sahneden haber verdim" demişti. Cuma günü gösterime giren 'Pazar-Bir Ticaret Masalı' isimli filmde 'Mihram' rolünü oynayan Tayanç Ayayadın, oyunculuk üzerine düşüncelerini Sinema dergisine anlattı.

'TRUVA' BAŞUCU FİLMİM!
* Favori filmleriniz nelerdir?
Favori film deyince o kadar çok film var ki... Defalarca izleyebileceğim filmlerden birkaç tane söyleyeyim. Bir kere 'İçimdeki Deniz'i sıkılmadan defalarca izleyebilirim. 'Scarface'i, 'Grease'i de öyle. Bunların hepsinin çeşitli sebepleri var. 'Grease' benim hayatımda sinemada seyrettiğim ilk filmdi belki o yüzden. Bunlar gibi bir sürü başucu filmlerim var. Saçma ama 'Truva'yı da defalarca izledim.

* Favori yönetmenleriniz kimlerdir?
David Lynch ve Michael Haneke...

* Sizce son 10 yılın sinema olayı neydi?
Son 10 yılda bağımsız filmlerin de gişe filmleri kadar ilgi görmeye başlaması, benim için bir sinema olayı; çok umut verici bir gelişme. Son 10 yılın kendi hayatımdaki sürecine baktığım zaman bağımsız filmlerin yurdumuzda da ilgi görmeye başlaması, benim için özellikle çok önemlidir.

BİR KEZ KARAR VERİRİM BİTER!
* Mutlaka oynamak istediğiniz bir rol ya da rol almak istediğiniz bir proje var mı?
Projeyle rol iç içe duruyor aslında. Ben Ian McKellen'ın, 'III. Richard'ını imrenerek izlemiştim. Hep hayalini kurmuştum, bir gün bunu sinemaya uyarlayabilirsek kendi sosyal yapımıza ve bizim hikayemiz haline dönüştürebilsek diye. Adı III. Richard olmayabilir de...

* Çocukken ne olmak isterdiniz?
Çocukken bir tek mutlu olmak isterdim. Başka da bir şey istemezdim.

* Kendinizi özellikle hangi konuda güçlü hissediyorsunuz?
Karar verdiğim zaman kimse döndüremez, o konuda çok güçlüyüm. Yolun yarısında yanlış olduğunu düşünsem bile karar vermişim ya bir kere, geri dönmem.

* Peki kendinizi en çok hangi konuda zayıf hissediyorsunuz?
Para yönetiminde zayıfım.
Haberin fotoğrafları